Demà a mitjanit la Lliga tanca el termini per poder inscriure jugadors i, com és tradicional, les darreres hores de mercat solen ser de nervis, corredisses i telèfons que treuen fum. Són molts els equips que busquen reforçar-se per acabar de perfilar les seves plantilles un cop disputades ja les dues primeres jornades de Lliga.

El Girona n'és un i com sol passar en aquesta etapa a Segona Divisió A, en principi, no faltarà a la cita dels fitxatges a última hora. El director esportiu gironí, Quique Cárcel ha dissenyat una plantilla equilibrada i amb molta competència que està donant ja bons resultats. Ara bé, després de l'adéu de Lekic a Cárcel li segueix mancant un davanter centre més. A més a més, tampoc tanca la porta a l'arribada d'un altre jugador per actuar al carril esquerre.

Trobar un 9 de garanties que asseguri una bona xifra de gols s'ha convertit en la gran missió de la majoria dels equips de la categoria. Valladolid, Saragossa, Tenerife, Elx, UCAM, Almeria, Llevant, Mallorca... tots cerquen l'home que els tregui les castanyes del foc i que sigui capaç de desequilibrar partits amb els seus gols. El Girona també, ja que Machín veu que amb Herrera, Sandaza, Longo i Felipe Sanchón no en fa prou per encarar la temporada. De moment, les opcions marcades en vermell han volat al Leganés (Machís i Koné) però Cárcel té mitja dotzena més de noms que encaixen en el perfil d'atacant que fa falta. Ara bé, si entre avui i demà, cap de les operacions en marxa del club arriba a bon port, el que no farà Cárcel serà «fitxar per fitxar» ni incorporar el primer davanter «estrambòtic» que hagi quedat penjat de cara a la galeria. Dos dels noms que agraden són el d'Alegría, del Betis, a qui pretén mitja Segona A i Poyet és reticent a deixar marxar i Muñoz del Sevilla, quedemana mig milió per cedir-lo.

El mercat es pot moure en qualsevol moment i l'arribada de diners frescos a la caixa de l'Elx i el Tenerife arran dels traspassos per 1,7 milions d'euros de Sergio León a l'Osasuna i de 3,2 de Nano a l'Eibar poden disparar la bogeria aquestes últimes 48 hores. Sigui com sigui, el que sembla clar és que hi haurà moviments a la plantilla del Girona abans de demà a la mitjanit. Es tracta d'un fet força habitual en aquests anys, en els quals s'han viscut episodis surrealistes com l'arribada d'Antonio Calle el 31 d'agost del 2009, inscrit fora de termini quan passaven uns minuts de les dotze. En la temporada del retorn a Segona A (2008-09), el Girona també cercava un davanter centre però es va haver de conformar amb el retorn de Chechu Flores, procedent del Nàstic. El curs següent va ser el més mogut. La nit del 31 d'agost es van tancar les operacions de Calle (Nàstic), Almirón (Alabès) i Sarmiento (Racing ). Cap dels tres va oferir el rendiment esperat. El final del mercat de la 2010-11 va ser més tranquil i no va arribar ningú.

A la 2011-12, el Girona va aconseguir tancar el fitxatge de Ferran Corominas, procedent de l'Espanyol, l'últim dia. El banyolí respondria a les expectatives anotant 18 gols en un any per emmarcar a títol individual. Un curs després arribaria Txiki, procedent del Cartagena, que havia de reforçar la defensa però Rubi amb prou feines hi va comptar. Les dificultats econòmiques i el baix límit salarial imposat per la LFP van impedir que el Girona mogués fitxa la temporada 2013-14 i l'equip dirigit per Ricardo Rodríguez es va quedar només amb Chando com a davanter centre pur.

Fa dos cursos (14-15) entre Oriol Alsina primer, i Quique Cárcel després, van confeccionar el millor Girona de la història. I això malgrat que a l'estiu el límit salarial també va condicionar els fitxatges. L'últim d'arribar va ser Christian Alfonso (29 d'agost) cedit per l'Espanyol. El curs passat, els darrers dies de mercat van ser molt moguts amb els fitxatges de Borja García (Còrdova) i Alcalá (Llagostera) a més a més de les cessions per part del City de Lejeune i Sobrino. L'últim dia de mercat va arribar també Nwakali, cedit pel club anglès.

Pel que fa al capítol de sortides, la més clara és la de Vivancos que ultima la seva cessió i pel qual el Llagostera sembla apostar fort. Al mateix temps, si acaba arribant un altre carriler, el futur de Javi Álamo es podria ennegrir encara més. El canari ha fet marxa enrere en el seu desig de marxar però ara es pot trobar amb un paper residual a l'equip. Al mateix temps, al club, hi ha confiança que cap equip de Primera pagui la clàusula de Pons. Ahir l'Eibar va presentar Fran Rico, del Granada, que ocupa la seva ?posició.