Potser se la va treure de la màniga, però René Román, porter del Girona, va agafar-se ahir a una dita per descriure què n'espera del partit d'aquest dissabte al camp del Valladolid. Individualment i també en l'aspecte col·lectiu. «A?porter nou, victòria segura i porteria a zero», va etzibar just abans de començar la segona de les dues sessions d'entrenament que va celebrar l'equip. Perquè a Pucela, a l'andalús li tocarà ocupar la porteria i debutarà així en partit oficial amb l'equip blanc-i-vermell. Yassine Bounou, titular a Sevilla i contra l'Elx, està convocat amb la selecció del Marroc i tot i intentar deslliurar-se'n abans d'hora per arribar a temps per al cap de setmana, serà baixa segura per la tercera jornada de lliga. Juga avui un amistós contra Albània i diumenge, davant Sao Tomé. Tot i que René ahir treia pilotes fora al respecte («això no depèn de mi, decideix l'entrenador i ja veurem si em toca o no jugar», deia), el que està clar és que el gadità serà el titular.

Fitxat aquest estiu procedent del Llagostera i aterrat a Montilivi amb la intenció de ser el porter titular del Girona, el cert és que René ha arrencat des d'un segon pla. No només ha tingut menys oportunitats durant la pretemporada, sinó que ha començat la lliga des de la banqueta. No és la situació desitjada ni tampoc la que tenia en ment, però s'ho ha pres de la millor manera possible. «No conec a cap futbolista que quan no juga, sigui feliç. Treballo cada dia per ser titular. Jo i tots ho volem. És cert que formo part d'una plantilla molt competitiva i que només juguen 11 d'inici. Esperava, com tothom, jugar des del principi i no ha estat així. Costa una mica d'assimilar-ho. L'únic que em queda és canviar el xip i treballar cada dia per quan m'arribi una oportunitat, saber-la aprofitar», valorava.

Perquè aquesta, jugui o no, és la filosofia del porter, qui assegurava que «cada dia treballo i em preparo físicament i mentalment per jugar. Si després no em toca, el dilluns m'hi torno a posar tot pensant en la jornada següent». Aquest dissabte, l'absència de Bounou li donarà l'oportunitat que tant reclama. Ell deia estar «preparat» com ho està «cada setmana», tot i admetre que tant a ell com als seus companys els espera un «partit complicat» a Valladolid. Allà, s'enfrontarà a un equip on hi ha dos vells coneguts de l'afició del Girona, Jaime Mata i Isaac Becerra. «Són dos bons jugadors que han fet molt per aquest club. Esperem que tinguin un retrobament amarg. Ara, el Valladolid no només són ells dos, tenen un gran equip. Cada estiu tiren del seu pressupost per intentar pujar a Primera». Però si algun equip pot plantar-se a Pucela i guanyar, aquest és el Girona. René ho té clar:?«Hem començat bé i hem d'anar a més. Si fem les coses com sabem, tenim molt de guanyat. Serà un partit bastant dur entre dos aspirants a ser a dalt en la classificació».