Superat un dels mercats d'estiu més productius i moguts que es recorden, el Girona 2016/2017 és una realitat. Ho era fa unes setmanes, però llavors l'equip encara estava en construcció, a l'espera de completar-se amb les últimes peces. Amb la persiana del mercat ben avall i encetat el mes de setembre, la porta del vestidor ha quedat tancada. Pablo Machín té a les seves ordres 24 futbolistes del primer equip, a part del porter Gianni Cassaro (que s'entrena amb el primer equip però juga els partits amb el Peralada) i del jove Sergi Álamo, un recurs habitual als entrenaments. Una plantilla «compensada, completa i molt competitiva» segons el director esportiu, Quique Cárcel, que ahir feia una valoració prou positiva de la feina que l'ha mantingut ben ocupat durant els últims mesos. Tot i no haver signat un davanter per cobrir la marxa de Dejan Lekic, l'aterratge de Juan Cámara i l'adéu de Javi Álamo han estat les últimes operacions que tenen el vistiplau d'un Cárcel que veu gairebé improbable reforçar encara més la plantilla amb algun futbolista que es trobi a l'atur.

«Creiem que hi ha una plantilla àmplia, competitiva, amb uns quants jugadors versàtils que poden actuar en diferents posicions ofensives», deia ahir el director esportiu just després que l'equip s'entrenés al camp de Torres de Palau. Satisfet amb com havien anat les coses, l'únic però que hi posava és no haver pogut fitxar un altre davanter. «Volíem incorporar un atacant diferent al que teníem; potent i ràpid. Ens feia falta. Tenia molt clar que no signaria per signar i així ha sigut. En les últimes hores vam tenir un o dos noms que ens agradaven, però els jugadors van decidir-se per altres projectes, cosa que és totalment respectable», deia. La no arribada del famós davanter, però, tampoc ho veia com un fracàs: «Comptem amb diversos futbolistes que poden jugar en més d'una posició. Jugadors com l'Aday, Portu, Borja, Coris i el mateix Cámara poden jugar a dalt. Això és molt bo per a l'equip;?tothom és aprofitable i com més possibilitats se'ns plantegin, millor».

Tot i que el mercat està tancat i no es tornarà a obrir fins al proper mes de gener, existeix la possibilitat d'incorporar jugadors a l'atur, una opció que ara mateix no es planteja des de Montilivi. «Mai se sap, perquè això és futbol, un esport que dóna moltes voltes. Les coses potser canvien d'un dia per l'altre. Si passés alguna cosa molt greu, com ara una lesió inesperada de llarga durada, o que les coses no funcionessin, ens ho plantejaríem. Però som els que som, estem contents i comptem amb jugadors importants que fins i tot no van anar convocats el cap de setmana passat i que se'ls pot treure molt de rendiment».

A?banda de subratllar que «Carles Mas i Richy són dos més de la plantilla» tot i que estan lesionats amb un temps de baixa considerable, sobretot en el cas del gallec («si a partir del desembre estan bé, evidentment es comptarà amb ells», va dir respecte a això), Cárcel també va reconèixer que la marxa de Javi Álamo ha servit per «alleugerir l'economia del club» encara que ell volia que el futbolista canari «continués» a la plantilla. «Estic convençut que ens podia donar molt de rendiment. Que l'hagi fitxat un Primera Divisió com l'Osasuna ho demostra. En el seu cas, va ser el jugador qui des del primer minut volia marxar. Això ha generat una situació difícil que s'ha allargat un mes o mig i que no ha vist la llum fins al darrer moment. Si s'hagués quedat, s'hauria produït un overbooking al carril. La seva sortida ho alleugereix tot; sobretot en l'aspecte econòmic, perquè tenim uns límits salarials que hem de complir».

Finalment, tambés es va mostrar molt satisfet per haver pogut retenir peces cobejades com Pere Pons o Borja García, a l'agenda de diversos clubs. «Hi havia jugadors importants que sabíem que tindrien propostes, però que els hem intentat mantenir perquè són bàsics per al nostre projecte. Entenem que cada futbolista vol créixer i això ho respectem, tot i que estem contents perquè hem mantingut el que volíem».

El pas endavant de Coris

Un dels jugadors el futur del qual ha estat un pèl incert durant aquest estiu és Sebas Coris. El selvatà entrava a diverses travesses per acabar marxant cedit tenint en compte l'alta competència al carril, però tot i l'arribada de Juan Cámara, l'adéu de Javi Álamo i la confiança envers el del planter de Machín i Cárcel l'han mantingut a la plantilla. «Espero continuar a aquest bon nivell, poder rascar minuts i seguir treballant com fins ara. Enguany tinc molta competència, però la temporada passada també en vaig tenir. He d'intentar no lesionar-me tant i aprofitar les oportunitats», deia ahir Coris, qui està obert a canviar a una posició més ofensiva si així se li demana. «En algun partit del curs passat hi vaig jugar. No tinc cap problema. Jo estic encantat, sigui en la posició que sigui».