Qui ha dit que pujar a Primera és fàcil? Si algú s'imaginava a un Girona imbatible, capaç de passejar-se cada jornada només pel fet d'haver reforçat a consciència totes les seves posicions i per haver-se quedat dos anys seguits a les portes de l'elit, s'equivocava. El futbol és un esport d'imprevisible, on les matemàtiques no solen funcionar. I menys, si s'apliquen a la Segona Divisió A, una categoria on impera la igualtat i en què tot pot passar. Com per exemple, que visitis el camp d'un filial que acaba de pujar i que, tot i encaixar 3 gols i anar perdent al 72 minuts per 3-0, aconsegueixis empatar un partit que semblava dat i beneït. Això mateix li va passar al Girona a Sevilla, en un debut per parar boig que Machín encara té a la retina. Durant aquests últims dies ha anat desgranant aquell partit, quedant-se amb les coses positives i reflexionant, i molt, amb les negatives. Tot plegat, per intentar cometre el mínim d'erros possibles a partir d'ara i per explotar al màxim les virtuts. La primera revàlida per posar-ho en pràctica arriba aquesta tarda (19.00) amb la visita d'un Elx que s'ha convertit en una autèntica bèstia negra per als gironins.

Al llarg d'aquestes últimes temporades a la Segona A, els il·licitans han trepitjat Montilivi en 6 ocasions i en només una, el Girona va ser capaç de guanyar. Amb més o menys mereixement, l'Elx de torn ha acabat esgarrapant algun punt i precisament això és el que Machín i els seus homes volen evitar avui. Serà el primer partit de lliga a l'estadi i la intenció és fer un bon debut, seguir sumant i omplir de confiança un vestidor que té ganes de fer-la grossa aquest any. Des del mes de desembre del 2009 que els gironins són incapaços de guanyar un rival que s'ha imposat en les tres últimes visites:?1-4 (2011), 0-1 (2012) i 0-1 (2015).

Fer jugar «els millors» de bon inici és la principal missió del cos tècnic. Per això, Machín fa dies que s'està «trencant el cap». Hi ha moltes coses que no li van agradar de l'estrena contra el Sevilla Atlètic i això li podria fer retocar alguna de les seves peces. «Em preocupa estar desencertat de cara a porteria, però trobo més preocupant encaixar tres gols.?I?més per un equip com el nostre, que busca sempre la solidesa per davant de tot», reflexionava ahir el sorià. Els lesionats Carles Mas i Richy Álvarez són les úniques baixes confirmades, mentre que Rubén Alcaraz, el gran protagonista a Sevilla, estarà a disposició tot i haver patit unes molèsties musculars durant aquesta setmana. «Va tenir un contratemps que li va impedir entrenar-se dimarts amb normalitat, però s'està recuperant més ràpid de l'esperat. Veurem què és el que diuen els fisioterapeutes», valorava.

Si finalment Alcaraz ha fet net com sembla, el barceloní tornarà a ocupar el pivot. Si pel contrari no s'ha recuperat a temps, Pere Pons reapareixeria com a titular. Al seu costat, el cos tècnic té per triar i remenar. Granell i Portu van ser els escollits al Pizjuán, encara que no és gens impensable que, jugant a Montilivi, Machín faci sortir d'entrada Borja García. Al davant, podria repetir amb Cristian Herrera i Sandaza, encara que la bona actuació de Longo podria obrir la porta de la titularitat a l'italià. Al darrere també hi pot haver canvis. Bono seguirà sota pals i Cifuentes a la dreta;?caldrà veure si l'escollit per l'esquerra és Aday o si debuta Samu García. Kiko Olivas té el lloc assegurat a l'eix i Ramalho repetirà. Es podria produir el canvi d'Alcalá per Juanpe, encara que Machín pot ser del parer de no fer gaires retocs per no intentar desestabilitzar la confiança dels seus homes tot just a la segona jornada del campionat.

L'Elx, que ve de guanyar el Rayo (2-1), té les baixes d'Edu Albacar, Eldin, Armando i Pol.