Pocs retrets es poden treure al Girona de Pablo Machín. És difícil, tenint en compte que en les dues temporades que el sorià ha completat a la banqueta de Montilivi (al seu primer any només va dirigir 13 partits), el seu equip ha estat a punt de donar la campanada assolint l'ascens a la Primera Divisió. Amb Machín, els gironins no només s'han quedat a les portes de l'elit dos anys consecutius, sinó que també s'han convertit en una de les millors defenses del campionat, un altre punt al seu favor. Tot, però, no pot ser positiu i també hi ha alguna assignatura pendent que cal polir. Una d'elles és la que diu que el Girona, amb Machín a la batuta i en aquests dos últims anys, ha sumat ben poc contra els grans de torn. Només cal fer una ullada als resultats que l'equip ha aconseguit davant els sis primers classificats dels dos darrers cursos per corroborar-ho. Avui, al camp d'un dels conjunts cridats a lluitar per l'ascens, apareix la primera oportunitat per començar a redreçar el rumb en aquest aspecte.

Els números no menteixen i aquests diuen que el botí ha estat més aviat escàs cada cop que als gironins els ha tocat jugar-se-la contra els equips de la part alta. De 60 punts possibles, només 16 han caigut a favor del bàndol blanc-i-vermell, amb un balanç de tan sols 3 victòries, 7 empats i fins a 10 derrotes.

La primera temporada que Pablo Machín va disputar de manera completa a Montilivi (2014/2015), els grans en qüestió van ser el Betis, Sporting, Las Palmas, Valladolid i també el Saragossa. De 30 punts en joc contra ells només se'n van guanyar 6. Amb els andalusos es va perdre a Montilivi (1-3) i també al Villamarín;?dos empats amb els asturians (1-1 i 0-0);?desfetes amb els canaris (1-2 i 2-0);?ensopegada a Pucela (2-1) però triomf a casa (2-1) i sense guanyar els aragonesos (2-1 i 1-1).

Una temporada després (2015/2016)?es van poder maquillar un xic els números, però tampoc sense arreglar-ho del tot. 10 punts de 30 contra Alabès, Leganés, Nàstic, Còrdova i Osasuna. Amb els de Bordalás, derrota (1-0)?i victòria a casa (1-0);?dues igualades davant els madrilenys (2-2 a Butarque i 1-1 a Montilivi);?desfeta a Tarragona (1-0)?i empat amb els grana a l'estadi (1-1);?dues ensopegades enfront els cordovesos (1-2 i 1-0 a l'Arcángel) i triomf a Pamplona (0-1) i taules a casa (0-0).