Potser s'aspirarà a fer una gran temporada, a lluitar per tot i a acabar tan amunt com sigui possible a la classificació, però és evident que si el Girona no millora els seus registres defensius, de res haurà servit somiar de fer-la grossa. És al darrere on més mèrits havia aconseguit aquest equip des que Pablo Machín se'n va fer càrrec; sobretot la temporada passada, quan Isaac Becerra es va convertir en el Zamora de la Segona Divisió A gràcies al seu excel·lent rendiment i al brillant treball defensiu dels gironins.

28 van ser els gols que es van encaixar en tota l'última lliga, i 35 en l'anterior. Molt bones xifres, necessàries per colar-se a la festa dels més grans i tenir opcions fins i tot de pujar a Primera. Aquest any, la història ha canviat radicalment. Encara és aviat per saber com acabaran els guarismes defensius d'aquest equip, però el que és evident és que, ara com ara, el rendiment defensiu no és l'esperat per Machín ni tampoc per l'afició. En tres partits, s'han encaixat 6 gols. Una bestialitat si es té en compte que un curs enrere es van necessitar 6 jornades per rebre'n els mateixos.

A Sevilla, el dia del debut, el Girona va encaixar 3 gols en ben pocs minuts. Cotán, Borja Lasso i Carlos Fernández van batre Bounou, situant un 3-0 parcial que els de Machín van ser capaços d'igualar en una remuntada espectacular. Una setmana després, entre Guillermo i Kiko Olivas van permetre a l'Elx maquillar un xic el resultat final (3-1), I ahir, a Valladolid, Lichnovsky i Jaime Mata batien René en tan sols un quart d'hora per eixamplar la xifra de gols. En total, 6 en contra en només 3 partits. Fa un any, van haver de disputar-se el doble de jornades per igualar aquests números. Llavors, passades 3 jornades, els de Machín havien guanyat un partit i n'havien perdut dos, amb 4 gols encaixats. No va ser fins al sisè partit que van igualar (i fins i tot superar) els números actuals, amb 7 dianes en contra.

Més aplicat en defensa van estar els de Montilivi una temporada abans (2014/2015), quan van arrencar el curs rendint a un alt nivell. També al darrere, tancant amb clau la porteria defensada per Isaac Becerra. Després de 3 jornades, tan sols un gol encaixat. També van haver de passar 6 partits per superar la barrera dels 6 gols actuals.

Sense fallar en atac

Una història és si rutlla o no en defensa, però el que és evident és que aquest Girona no falla en atac. Ofensivament, l'equip ha arrencat amb bon peu i ha vist porteria en les tres jornades que fins ara acumula la lliga. En espera que es tanqui el cap de setmana, el de ?Ma?chín és el segon conjunt més golejador de tota la categoria, amb 7 dianes al seu favor i només superat pel Lugo. Al primer partit, van veure porteria Rubén Alcaraz (2) i Longo; contra l'Elx va repetir l'italià i també anotar Borja Garcia i Portu. Ahir, al camp del Valladolid, li va tocar al mateix Borja García batre Isaac Becerra.