Ben poca, o cap, culpa va tenir René Román de la derrota del Girona dissabte a Valladolid. El porter andalús no va tenir l'estrena somiada amb el seu nou equip i va viure sota pals la primera derrota de la temporada 15-16. Amb Bounou convocat amb la seva selecció, René s'havia estat mentalitzant durant tota la setmana conscient que li arribava la seva oportunitat després que el marroquí hagués començat el curs de titular. Ara bé, les il·lusions del gadità de fer un bon partit i endur-se quelcom de positiu de Pucela es van esvair ben d'hora. I és que va haver d'entrar a la seva porteria a recollir dues pilotes quan tot just s'havia arribat al quart d'hora de joc.

Per a un porter, la seva porteria és un temple sagrat, improfanable i que cada vegada que és capaç de deixar a zero es converteix en una petita victòria personal, encara que l'equip no aconsegueixi guanyar. Tots els porters, com els davanters, són egoïstes i veure un zero al caseller del rival al final del partit és d'un gran valor individual. És per això que quan dissabte el Valladolid li va clavar dos gols en les dues primeres arribades, a René li va caure el món a sobre. "Si volem estar a dalt, hem de ser un Girona que no rebi gols", subratllava el porter al final del partit al mateix temps que reconeixia que l'equip "no havia sortit endollat".

La sagnia en defensa mig s'arreglaria i amb el gol de Borja García el Girona gaudiria fins i tot d'opcions per empatar gràcies, en part, a un parell de bones intervencions de René que van evitar el tercer gol de Valladolid que hauria suposat la sentència. "Hem fet una gran segona part amb possibilitats d'empatar però no ha pogut ser", lamentava. Dijous a Osca, el Girona s'estrena a la Copa del Rei amb Bounou ja disponible. Caldrà veure doncs quina és la decisió de Pablo Machín, si manté René sota pals a la Copa podria voler dir que Bounou recuperaria el seu lloc contra l'Almeria a la Lliga diumenge.

Al José Zorrilla, René es va convertir en el novè jugador que defensa la porteria del Girona en aquesta etapa moderna a Segona A. El rànquing de partits el lidera un home que també era dissabte sobre la gespa, Isaac Becerra (139 amb els 10 de play-off d'ascens inclosos). A l'actual porter del Valladolid, el segueix Dani Mallo (83) ara a la lliga índia i que va ser a Montilivi del 2009 al 2013. El següent a la classificació és Roberto Santamaría, ara al Mallorca, amb 54 entre el 2010 i el 2012. Una temporada i prou van defensar la porteria blanc-i-vermella a la categoria de plata Rafa Ponzo (08-09) i Albert Jorquera (09-10). El veneçolà va disputar 37 partits mentre que el bescanoní en va enllaçar 33. A més distància queden ja Iván Gómez (5 partits la 08-09) i Palatsí (2 partits entre 2013 i 2015).

Inèdits a la lliga

A Valladolid, a la banqueta com a porter suplent s'hi va estrenar el lloretenc Gianni Cassaro, fitxat de l'Olot aquest estiu després d'una cessió a l'Europa. Com Gianni, d'altres porters aquests anys han ocupat un lloc a la banqueta sense arribar a debutar. David Pociello o va fer la 09-10 i els joves Martí Bartrina, Albert Quintanas, Rubén Yáñez i Andrés Díez també en alguna ocasió. La temporada passada, Germán Parreño se la va passar a l'ombra de Becerra i tan sols va jugar a la Copa del Rei i la Copa Catalunya.