El darrer dia del mercat d'estiu va ser mogut des de ben aviat a Montilivi. A primera hora del matí el club va confirmar l'arribada de l'extrem Juan Cámara, que de seguida es va calçar les botes i va participar a l'entrenament de l'equip a les ordres de Pablo Machín. A la sessió de treball no hi va ser, en canvi, Javi Álamo, que va treballar al gimnàs mentre esperava que es resolgués la rescissió del seu contracte. A la tarda, el club va confirmar la desvinculació del jugador canari, que va comprometre's per una temporada amb l'Osasuna. Cámara arriba a Montilivi per a completar el carril esquerre i, de passada, afegir competència en altres posicions ja que també pot actuar d'interior o de segon davanter. Així ho considera Quique Cárcel que, no obstant això, ha fitxat el jugador perquè lluiti amb Aday Benítez i Saúl García per un lloc al carril. La seva experiència aquesta pretemporada amb el primer equip del Barça com a lateral esquerre fa que el de Jaén es vegi capaç d'adaptar-se a la posició de carriler. «M'hi veig, sí. A la pretemporada amb el Barça he jugat quatre partits de lateral i m'hi he sentit còmode», deia ahir durant l'acte de presentació. Cámara arriba cedit fins al 30 de juny del 2017 data en la qual acaba contracte amb el Barça, que té una opció de renovar-lo per dos anys més, ja com a jugador del primer equip.

Malgrat fer la pretemporada amb el Barça i està integrat força setmanes a la disciplina del primer equip, tant el club com el jugador consideraven que la seva etapa al filial blaugrana havia acabat. Aquí va ser on va arribar l'oportuna trucada del Quique Cárcel, demanant la cessió de l'extrem andalús. «Quan va arribar l'opció del Girona, tant la meva família com el meu representant, la vam veure amb bons ulls», revelava el jugador. Cámara va explicar que ha seguit la trajectòria del club blanc-i-vermell aquests dos últims anys i que intentarà «ajudar a tornar intentar a estar a dalt» en la classificació de Segona.

El Vila-real el va captar per al seu planter en edat infantil i a la Plana va mostrar unes aptituds que el van dur a Can Barça. «El conec bé des de fa uns anys. Recordo quan encara era juvenil i jugava amb el Vila-real B i ens hi enfrontàvem amb l'Hospitalet», deia?Cárcel. El màxim responsable esportiu valorava la polivalència de Cámara, de 22 anys. «Sempre ha jugat en zones ofensives però s'adapta al carril on només teníem un jugador pur. Té molta qualitat i és polivalent pequè pot jugar de carriler, d'interior o de segon davanter fins i tot, si cal», afegia. Cárcel va confessar que temia que apareguessin propostes d'equips de Primera rere el jugador que el fessin descartar l'opció del Girona. Finalment, però, Cámara ha apostat per venir a Montilivi, on confia explotar les seves condicions.

La relació amb el Barça

Juan Cámara és tot just el segon jugador que cedeix el Barça des que el Girona va ascendir a Segona A el 2008. L'altre futbolista que va aterrar a Montilivi a préstec del Barça va ser Agostinho Cá -amb protagonisme nul- el mercat d'hivern de la 13-14. En aquest sentit, Quique Cárcel va assegurar que el Barça «s'ha portat força bé» després que els transmetés l'interès per Cámara a començaments d'agost. «Era difícil perquè estava en l'estructura del primer equip. El Barça no s'ha decidit a cedir-lo fins ara i això ens ha anat bé», va dir el director esportiu. Cámara serà el cinquè jugador cedit a la plantilla del Girona. Els altres són Marí (City), Longo (Inter), Cifuentes (Màlaga) i Saúl García (Deportivo).