El passat 9 de desembre del 2015, Juan Cámara va complir un somni que la gran majoria de futbolistes tenen des de ben patits. Debutar amb un primer equip, i en aquest cas a més a més, el Barça, i a la Lliga de Campions. Aquell dia, el nou jugador del Girona va jugar al camp del Bayer Leverkusen un partit que segurament no oblidarà mai (1-1), substituint Jordi Alba i fent la seva estrena de blaugrana per la porta gran.

Es tracta d'un esquerrà tancat, que va començar la seva trajectòria com a extrem pur però que al Barça es va ajustar també a les necessitats del primer equip, en què Luis Enrique ha comptat amb ell sempre que ha cridat jugadors del filial, per jugar de lateral esquerre.

Abans de jugar amb el Barça B a Segona Divisió ho va fer amb el Vila-real B, amb només 17 anys, com una de les grans perles del planter del conjunt groguet, juntament amb Moi Gómez, ara a l'Sporting i també amb Pablo Íñiguez, ex del Girona i ara futbolista del Rayo Vallecano.

Les seves prestacions al conjunt valencià van ser molt bones i la seva projecció era i és enlluernadora. La temporada 2014-2015, el Barça B el va fitxar per completar un equip que aquella mateixa temporada acabaria perdent la Segona Divisió. Precisament va ser Narcís Julià, exjugador i entrenador del Girona qui va ser l'encarregat de portar Cámara al conjunt blaugrana quan era la mà dreta d'Andoni Zubizarreta.

Dels bons futbolistes que té el filial del conjunt barcelonista Cámara sempre ha estat un habitual als entrenaments del primer equip. De cop i volta es va trobar compartint vestidor amb futbolistes com Messi, Suárez o Iniesta i la seva regularitat i esforç el va portar a ser pràcticament la primera opció per Luis Enrique si havia de necessitar l'ajuda de futbolistes del filial. Sense anar més lluny, Cámara va realitzar tota aquesta pretemporada amb el primer equip, i va jugar partits davant el Celtic, Leicester o Liverpool a més de jugar també al Camp Nou el passat Trofeu Joan Gamper davant el Sampdoria.

Ara aterra a Girona per seguir creixent com a futbolista. I ho farà, probablament, amb els seus pares, com sempre, a la graderia per veure el seu fill. Propietaris d'un taller mecànic a Jaén, els pares de Juan Cámara recorren 800 quilòmetres d'anada i tants més de tornada amb cotxe per veure jugar el seu fill. Ho van fer quan estava al Barça B i probablament ho seguiran fent per ser a Montilivi cada quinze dies.