La desvinculació de Javi Álamo, que va acabar firmant per l'Osasuna, va ser l'últim moviment del Girona en el mercat de fitxatges d'estiu. S'havia especulat amb l'arribada d'un darrer davanter després de la marxa de Lekic, però finalment cap de les dues opcions que Quique Cárcel tenia sobre la taula es va poder tancar. De fet el club ni va esperar a mitjanit pendent de cap operació. Poc abans de les nou del vespre ja es va oficialitzar que es donava per tancada aquesta finestra de reforços. Per tant, la davantera quedarà formada per Cristian Herrera, Fran Sandaza, Samuele Longo i Felipe ?Sanchón, tot i que també mitjos com Portu, Borja García o, fins i tot, Juan Cámara, també disposen de vocació ofensiva.

La sortida d'Álamo estava cantada. El carriler canari havia demanat sortir des de feia setmanes, tot i que en les últimes hores semblava que s'hi havia repensat en no trobar destí. Álamo, finalment, va acceptar la rescissió de contracte després de tancar un acord amb l'Osasuna, que li dóna l'oportunitat, a més, de jugar a Primera. Els navarresos van ser el rival que va privar de l'ascens als gironins en la final del play-off del curs passat. Aquest estiu l'Osasuna, que juga amb un sistema de tres centrals i dos carrilers com el de Machín, ha pescat dos jugadors a Montilivi: ahir Álamo i fa uns dies, Carlos Clerc. Tots dos futbolistes de banda.

Javi Álamo tanca així una curta etapa al Girona, on va arribar l'estiu passat destinat a ser un futbolista important. A l'hora de la veritat però, les dificultats per adaptar-se al carril i la seva poca capacitat defensiva van fer que Pablo Machín deixés de comptar-hi i apostés per Aday o Maffeo abans que per ell. El futbolista canari estava cedit pel Saragossa el curs passat, amb el compromís de ser fitxat pel Girona per aquesta temporada. Aquesta possibilitat no es complirà i farà el salt a Primera, on ja va jugar-hi 12 partits amb el Saragossa (2012-13). La greu lesió al genoll del lateral Javi Flaño ha fet que l'Osasuna activés la recerca d'un carriler dretà i Enrique Martín Monreal ha apostat per Álamo.

Sense l'últim davanter

Tancat el cas Javi Álamo la direcció esportiva del Girona encara tenia sobre la taula la possibilitat de fer un darrer fitxatge, un davanter, que posés més competència a dalt. Era una opció complicada i a mesura que va anar avançant la tarda al club van tenir clar que no es podria dur a terme. Per això poc abans de les nou ja van anunciar que el Girona donava per tancat el mercat, a tres hores del final. Qualsevol nou reforç haurà d'esperar ara al mercat d'hivern o hauria de ser un jugador que hagués rescindit amb un club i estigués a l'atur.

De moment el Girona ha començat molt endollat en l'aspecte ofensiu. En dos partits ha marcat sis gols, tres a Sevilla i tres a casa contra l'Elx. Curiosament Sandaza i Herrera, els davanters titulars, no han vist porta, però si Longo (2) sortint de suplent.