Dues derrotes seguides fora de casa (a Valladolid en lliga i dijous a Osca en Copa) han sigut suficients per deixar clar que el Girona 2016/17 encara té molt camí per recórrer fins tornar a ser aquell bloc sòlid i eficaç que va enlluernar en la segona volta del curs passat fins acabar entrant als llocs de promoció. Ho va admetre ahir Pablo Machín, encara dolgut per l'eliminació en el torneig del ko, assenyalant que «a poc a poc anirem millorant coses» i constatant que necessita temps per conjuntar un bloc amb molts jugadors nous. «L'equip s'anomena igual, el tècnic és el mateix, però els futbolistes no. Hem de tornar a demostrar fins a quin punt ens podem assemblar al Girona d'altres temporades. S'ha parlat molt de la plantilla que hem fet aquest any, però quatre jugadors del curs passat estan ara a Primera, Maffeo juga la Premier, i els altres són en equips punters de Segona», va constatar.

El primer que vol corregir ?Machín és la sagnia de gols que està encaixant el Girona. En quatre partits oficials encara mai ha pogut mantenir la porteria a zero. I ja se sap que aquesta és la clau per fer un bon any: no encaixar. «Tenim moltes ganes que arribi diumenge i que puguem veure la versió que hem ofert en l'únic partit que hem disputat a casa», va subratllar, en record amb la imatge solvent i ambiciosa que es va oferir davant l'Elx. Però ni aquell dia es va poder mantenir el zero. En l'únic atac els visitants van fer el 3-1 a Bounou ja en el temps afegit. El tècnic del Girona va deixar clar que aquest ha de ser un dels pròxims reptes i va admetre que «per a tots els equips és clau mantenir la porteria a zero. La base de fer un equip competitiu és no rebre gols i per això has d'evitar que et facin gaires ocasions i no permetre que et facin gols amb tanta facilitat».

La teoria, Machín, se la sap. Ara caldrà aplicar-la amb pràctica sobre la gespa. I si pot ser aquest cap de setmana, millor no esperar al partit de Mallorca. «Ens queda molt per ser l'equip sòlid que a mi m'agrada», va insistir el preparador, que tot i això va voler ser «optimista» i es va mostrar convençut que el bon partit contra l'Elx no va ser cap «miratge». «A poc a poc anirem corregint coses. El que passa és que estem acostumats a veure millor futbol del que es practica a Segona. A Osca es va veure la realitat del futbol de la categoria, un partit amb dos equips molt igualats, amb poques ocasions», va afegir l'entrenador sorià.

Machín tindrà a disposició tota la plantilla menys els lesionats de llarga durada Carles Mas i Richy. Ahir, poques hores després d'haver arribat de matinada a Montilivi, els jugadors tornaven a ser al camp per fer una sessió d'entrenament suau. Saúl , que va donar l'ensurt a Osca, hi va participar amb normalitat. «Té un cop fort i una rascada del genoll al turmell, però el genoll no està afectat», va dir el preparador. Ara sap que haurà de fer equilibris per gestionar una plantilla àmplia de 24 peces sabent que només queda per davant una única competició. En aquest sentit Pablo Machín va dir que «m'hauria agradat que els jugadors que van participar a Osca m'ho haguessin posat superdifícil i que tothom hagués rendit a un nivell altíssim, tot i que amb això no vull dir que no es comportessin bé. M'hauria agradat molt passar l'eliminatòria».

Sobre el rival d'aquest diumenge, l'entrenador del Girona va advertir que «aquesta temporada la faran molt bona. Quan véns de patir molt, com li va passar al Valladolid, ja saps el que no vols. Si ells ja tenien una molt bona plantilla, ara hi han fet uns retocs que els aniran bé. A més disposen d'un tècnic amb poca experiència a la banqueta però sí com a futbolista, i ell coneix molt bé els qui abans eren els seus companys», en referència a Fernando Soriano. En aquest sentit va insistir a dir que «seran un rival complicat diumenge i durant tota la competició. I a més vénen de golejar el Rayo en lliga, que també estarà a dalt aquesta temporada lluitant per pujar a Primera Divisió».

El Girona farà avui l'últim entrenament (a porta tancada) previ al partit de demà, que es podrà veure en obert per Gol a partir de les vuit del vespre.