Ara fa dues setmanes, el Girona va derrotar l'Elx a Montilivi (3-1) amb autoritat, un futbol notable i traspuant sensacions que feien volar la imaginació de la parròquia gironina cap als escenaris dels dos últims anys. Indrets on l'equip lluitava per l'ascens i l'afició somiava amb una gesta mai vista. Aquella setmana, la que va anar de la victòria contra el conjunt alacantí a la derrota davant el Valladolid de Becerra i Mata, era fàcil sentir encesos comentaris elogiant l'equip. Aquells dies ningú recordava que, set dies abans, el Sevilla B havia marcat tres gols a Bounou en només 50 minuts. Comentaris, i això sí que és tarannà cent per cent gironí, que es van esfumar després de la derrota a Valladolid i han acabat enterrats després que l'Osca confirmés que la Copa del Rei no és una competició amable per al Girona. En quatre partits oficials, i deixant de banda el cop de geni del tram final a Sevilla, el Girona només ha tret la seva bona cara en un partit: el de l'Elx. L'únic que s'ha jugat a Montilivi on l'equip entrenat per Pablo Machín torna avui per rebre un Almeria amb la intenció, i la necessitat, que en la seva particular interpretació de Dr. Jekyll i Mr. Hyde avui el Girona sigui l'eficient doctor que va passar per sobre de l'Elx i no pas el grup maldestre que va acumular errades defensives contra Sevilla B o Valladolid.

I més enllà del futbol, les oportunitats i els gols que generin i transformin homes com Borja Garcia, Cristian Herrera, Longo o Sandaza la millor cara del Girona passa perquè els blanc-i-vermells recuperin la fiabilitat defensiva que sempre han tingut amb Machín a la banqueta. El Girona del tècnic sorià podia jugar més o menys bé, però en les dues últimes temporades a Becerra li marcaven pocs gols. I, de moment, ni Bounou ni René han aconseguit deixar la porteria a zero en els dos partits que han jugat aquesta temporada cadascun dels dos actuals porters del Girona. I el problema no pot ser només que ja no hi sigui Becerra, o que Lejeune hagi marxat a l'Eibar, sinó de tot l'equip. I aquí és on Pablo Machín vol incidir: "Per a tots els equips és clau mantenir la porteria a zero. La base de fer un equip competitiu és no rebre gols i per això has d'evitar que et facin gaires ocasions i no permetre que et facin gols amb tanta facilitat".

Amb la referència del partit contra l'Elx, on Bounou va encaixar l'únic gol amb el partit ja sentenciat, és el mirall on vol agradar-se el Girona i, per tant, l'equip titular d'avui contra l'Almeria no serà gaire diferent del d'aquell dia perquè, a banda que continua amb les úniques baixes de Richy i Mas per lesió, Machín no va sortir gaire satisfet del nivell ofert pels menys habituals dijous a Osca en la Copa. "M'hauria agradat que els que van jugar m'ho haguessin posat difícil jugant a un nivell molt alt", va dir Machín que al camp dels aragonesos va donar minuts als que no n'han tingut en Lliga. Així, l'onze d'avui del Girona diferirà poc del que va jugar contra l'Elx: Bounou, Cifu, Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe, Aday, Pons, Portu, Borja Garcia, Cristian Herrera i Sandaza. Les dues uniques novetats poden arribar en defensa, on Alcalá podria caure de l'onze en benefici de Ramalho, fet que obligaria Machín a moure tots els centrals passant llavors Kiko Olivas a l'esquerra i Juanpe al mig; i en atac on l'italià Samuele Longo es disputa el lloc de davanter referent amb Fran Sandaza.

Amb el fins fa poc jugador Fernando Soriano a la banqueta, l'Almeria és un teòric gran de la categoria que, com tants d'altres, voldrà lluitar per viure a la part alta de la classificació. Els dubtes inicials, empat contra el Cadis (1-1) i derrota a Oviedo (2-0), els va esvair la setmana passada derrotant el Rayo Vallecano al Juegos de Mediterráneo amb una clara victòria sobre el (3-0 amb gols de Fidel, Puertas i Azeez). El mateix equip madrileny el va eliminar dimarts de la Copa, però, avui és molt probable que Soriano no posi a l'onze titular cap jugador de camp dels que van jugar fa cinc dies. Tornaran els titulars, els de Lliga, amb l'única excepció del porter Julián que repetirà perquè Casto es va lesionar en el partit contra el Rayo a Lliga. "Si ja tenia bona plantilla l'any passat, aquest any té retocs i un entrenador amb molta experiència de futbolista", ha explicat Machín sobre un equip on la gent de tarannà ofensiu, els titulars i els de banqueta, són molt perillosos: Chuli, Fidel, Zango, Antonio Puertas, Pozo....

A més de la baixa del porter Casto, Fernando Soriano no podrà comptar avui amb els també lesionats Dubarbier i Diamanka. "El Girona és un rival molt ofensiu, que incorpora molta gent a l'atac i està ben treballat", ha comentat aquesta setmana Soriano.