L'equip menys golejat de Segona A la temporada passada fa aigües en defensa en l'inici d'aquest curs 2016/17. L'equip de Pablo Machín va encaixar només 28 gols en 42 partits de lliga regular l'any anterior, i en el present, amb només 4 jornades disputades, ja ha vist perforada la seva porteria 9 cops. El més golejat de la categoria en aquesta arrencada, un hàndicap que explica que tot i el seu altíssim poder ofensiu (10 dianes a favor, els que més marquen del campionat), el balanç de punts sumats sigui de només cinc.

Tres a Sevilla (3-3), un en el descompte contra l'Elx a l'estadi (3-1) en l'única arribada dels alacantins, dos a Valladolid (2-1) i tres més ahir a Montilivi (3-3). Aquest és eldesesperant balanç que acumulen els gironins en defensa. L'equip no ha sigut capaç de mantenir el zero a la porteria i els rivals, amb ben poc, són capaços de retratar una línia que, de la nit al dia, ha perdut la fiabilitat que l'havia caracteritzat la temporada anterior. Dijous, a Osca, en el partit de Copa, n'hi va haver una altra mostra: els aragonesos van passar ronda fent bo, a quatre minuts del final, l'únic xut a porta que van provar (1-0). Bounou ha rebut set dels nou gols en lliga, mentre que René va encaixar els dos de Valladolid ??-el marroquí estava concentrat amb la seva selecció-, i el d'El Alcoraz.

El líder de Segona, un Llevant que acumula 10 punts de 12, només ha rebut tres gols en quatre partits. El Valladolid és quart, amb 7 punts, i només dos gols encaixats (i tres de marcats, dos d'ells al Girona al Zorrilla). Els únics casos d'equips que avui són a la part alta amb molts gols en contra els protagonitzen Saragossa (segon, amb 8 dianes rebudes i 9 a favor) i Lugo (cinquè amb els mateixos guarismes que els aragonesos). El curiós del cas és també veure com dos dels quatre equips en descens, Numància i Mallorca, únicament han rebut tres gols. El seu problema és que no en marquen: els sorians, només dos, i els balears, proper rival del Girona, un.

Les mancances defensives han amagat l'elevat poder ofensiu de l'equip. Deu gols a favor i capaç d'igualar un 3-0 a Sevilla en 20 minuts, i de salvar un punt amb l'Almeria després d'anar perdent 0-1 i 2-3. Longo (3), Alcaraz (2), Borja (2), Portu, Sandaza i Pons han sigut els autors d'aquestes deu dianes favorables.