Que el Girona FC té un problema en aquest inici de lliga és una cosa òbvia. Haver encaixat deu gols en quatre partits de lliga i un de Copa és per analitzar bé la situació i buscar com posar-hi remei.

Però que s'hagin encaixat nou gols a la lliga no hauria d'amagar que l'equip n'ha fet deu en aquestes mateixes quatre jornades i que és el conjunt més realitzador del campionat, per davant de Saragossa i Lugo, tots dos amb 9 gols favor.

Ahir alguns jugadors feien una anàlisi a tenir en compte. En dos partits a casa s'han fet sis gols, tres a l'Elx i tres a l'Almeria, i s'han sumat quatre de sis punts, que no és un mal bagatge.

La millora, pel que fa als resultats, cal buscar-la bàsicament lluny de Montilivi, on fins ara s'acumulen un empat a Sevilla i una derrota a Valladolid, partits on la imatge tampoc ha acompanyat, tot i no ser desastrosa com la mostrada en el partit de Copa a Osca.

Però per damunt de la part positiva que alguns puguin veure-hi; o de la negativa que hi puguin veure d'altres; hi ha una cosa que des d'aquestes ratlles hem defensat cada temporada a aquestes altures, seria del tot erroni fer valoracions massa afinades amb només quatre partits.

En aquesta mateixa columna he dit més d'un cop i de dos, que fins a finals de setembre tots els equips segueixen en rodatge. I el Girona no és cap excepció. Han entrat cares noves, hi ha jugadors que tenen rols diferents i n'hi ha d'altres que simplement necessiten agafar el seu punt òptim. Cremar-ho tot quan s'està en una fase tan inicial seria un greu error. Dubtar ara dels jugadors, del potencial de la plantilla o del sistema proposat pel cos tècnic seria d'una precipitació poc aconsellable.

Tot i que això no vol dir que no es puguin moure peces per buscar remei. I si el que cal és buscar-lo de cara a Mallorca, aquest remei té dos noms molt propis: René i Pablo Marí. Sense oblidar que la setmana vinent serà una setmana de tres partits, fet que pot afavorir el potencial de la plantilla si Pablo Machín imposa rotacions en els partits contra els mallorquins, el Mirandés i el Getafe.