Han hagut de passar 1.071 dies perquè Pere Pons tornés a marcar un gol com a futbolista professional. Veure porta no és la seva missió principal, ni tampoc una de les seves virtuts, però ahir el de Sant Martí Vell engreixava un xic les seves encara minses xifres anotadores, contribuint de manera decisiva en el valuós empat que el seu equip, el Girona, va salvar contra l'Almeria en un partit del tot boig. Pons va establir l'1-1 al marcador igualant la diana inicial de Quique, el que va servir com a estímul per a ell i també els seus companys. "Estic content pel gol, però com dic sempre: a mi m'és igual marcar. Prefereixo que siguin els altres els que ho facin si finalment es guanya. L'únic que vull és el bé per l'equip i sumar victòries. Avui (ahir per al lector) no ha pogut ser", es limitava a valorar a la zona mixta de Montilivi.

Amb més de 100 partits a la Segona Divisió A vestint la samarreta blanc-i-vermella, tot just ahir Pere Pons marcava el seu segon gol. Va ser al minut 38, amb 0-1 a l'electrònic. El gironí, entrant des de la segona línia, va rebre una excel·lent passada a l'espai de Portu. Es va plantar davant el porter Julián Cuesta i no li va tremolar el pols. Xut creuat i potent. La pilota que tocava el pal i barraca. Pere Pons corria cap a la banda dreta del camp, perseguit pels seus companys, mentre la megafonia de l'estadi es feia un embolic i li donava el gol a Borja García.

Feia més de 1.000 dies del primer i únic gol que fins llavors comptabilitzava al seu currículum. En aquella ocasió, tampoc va servir per esgarrapar els tres punts. Va ser un ja llunyà 6 d'octubre de 2013, contra el Sabadell i també a l'estadi. Quan quedava un quart d'hora per al final, Pere Pons va agafar la pilota més enllà del cercle central, va avançar cap a la porteria, va deixar enrere un contrari i va etzibar un cacau col·locat davant el qual Nauzet no va poder fer res. Tot i que aquella diana servia per avançar els seus, el derbi acabaria amb empat al marcador (1-1).

Poc va parlar ahir Pere Pons del seu gol i més va fer-ho per analitzar les errades d'un Girona que segueix encaixant gols a dojo. "No hem fet un bon partit i l'únic positiu és el punt. En fases hem estat bé, sobretot els quinze últims minuts de cada part. A la resta, ens han passat per sobre. Hem d'intentar millorar i no encaixar tants gols. Sempre hem sigut molt sòlids, però ara no. Hem de corregir-ho, aprenent noves maneres de defensar. No sé què hem de fer. El míster ens està ensenyant diverses maneres d'arreglar-ho. Ens toca aprendre i fer un esforç", va dir.