La irregularitat està marcant aquest començament de temporada del Girona, en què s'han aconseguit 5 punts de 12 possibles en les 4 jornades disputades. Mentre ofensivament l'equip veu porteria amb molta facilitat i és el màxim golejador amb 10 dianes, la gran xacra està sent, sense cap mena de dubte, els gols encaixats. Entre Bounou i René Román han rebut 9 dianes en 4 jornades, una xifra que situa el Girona com també l'equip que més n'encaixa de la categoria. El director esportiu blanc-i-vermell, Quique Cárcel, admet la preocupació per la fragilitat defensiva de l'equip però aposta per mantenir la calma i treballar per arranjar el problema. «Ens amoïna, esclar. Són molts gols en poques jornades però tampoc és normal marcar-ne tants», diu.

Cárcel no vol sentir a parlar de comparacions amb anteriors temporades ni de jugadors que ja no hi són perquè se centra únicament en el present. «L'any passat ens va costar moltíssim a la primera volta i la segona va ser espectacular. No hem d'esperar a arribar al mateix punt i hem de reaccionar el més aviat possible», assenyala. En aquest sentit i referent als xiulets que es van sentir diumenge a Montilivi cap a Bounou, Cárcel aposta per fer confiança als jugadors que estan jugant i matar ningú abans d'hora. «Els gols rebuts no són un tema de defensa ni de porters, perquè ofensivament juguem molt alegres. Hem de trobar els ?desajustaments i millorar-los». En la mateixa línia el barceloní recorda que «el passat és el passat» i que «no es pot parlar de Becerra, Lejeune o Mata» sinó «del present». «Creiem molt en la nostra plantilla. Els jugadors ens aportaran i els hem de fer coniança perquè si a les primeres de canvi no els en tenim, malament rai», avisa.

De la mateixa manera que Cárcel, el president Delfí Geli aposta per pensar únicament en el present i no tant en el passat. Un dels reptes d'aquesta nova temporada era passar plana a les baixes sensibles que s'havien produït, tant en atac com defensa. Amb els 10 gols anotats, les sortides de Mata i Sobrino s'han fet més suportables. Sandaza i Portu ja s'han estrenat i Longo, amb tres dianes, és el màxim realitzador i un dels nous ídols de l'afició. El problema és al darrere. Oblidar Becerra i Lejeune no està sent tant senzill, tot i que pel president «no es tracta d'aconseguir que els oblidem perquè ja no els tenim, sinó que falta que trobem la línia correcta amb els jugadors que disposem. S'han d'acabar d'ajustar coses, hi ha gent nova, i tot necessita una mica de temps».

Màxima confiança

Geli, com Machín va fer divendres, no amaga que un dels abc de la Segona A és mantenir la porteria a zero. Els equips menys golejats són els que acostumen a estar a dalt, com ho va demostrar el Girona del curs passat, amb només 28 dianes encaixades. El president explica que «els equips es construeixen a partir de la seva solidesa al darrere perquè és a partir de no encaixar gols quan pots atacar amb més confiança». El Girona és el més golejador però també el més golejat i, en aquest sentit, l'exfutbolista diu que «si fas molts gols és perquè arrisqués molt i poses molta gent a dalt. Els rivals ens tenen ben estudiats i busquen la manera de fer-nos mal, buscant contres». Per això Geli reconeix que «s'ha d'acabar» el concedir gols fàcils als rivals, encara que fent referència al partit contra l'Almeria va dir que «ells tenen gent de qualitat que fan les coses molt fàcils». «La nostra línia defensiva s'està encaixant i el que ens falten són un parell de bons partits amb la porteria a zero per acabar de trobar aquest equilibri entre la solidesa defensiva i la facilitat per marcar».

El president va afegir que «tots els jugadors que hem fitxat aporten i n'hi ha com Pablo Marí que encara no han debutat en lliga que segur que tindran la seva oportunitat i ho faran bé». Geli va afegir que «estem contents amb la plantilla que hem confeccionat». Sobre Marí, Cárcel va recordar que a la plantilla hi ha 5 centrals disponibles (Richy i Mas estan lesionats de gravetat) «que poden ser titulars» i que amb això tenen «la competència» que volien.

Cal recordar que tant Machín com Cárcel mantenten des de fa setmanes que hi ha «jugadors importants i de qualitat» que es queden fora de les convocatòries. En aquest sentit l'eliminació de la Copa del Rei dijous passat a Osca no ha beneficiat l'equip ja que li ha suposat una via menys per dosificar els minuts i tenir el màxim de jugadors amb rodatge a les cames.

Els números, pel que fa a punts, no són del tot dolents però sí que són una mica lluny de les expectatives que s'havien generat entre l'afició. «Tothom està entusiasmat i això és un dels problemes greus que tenim. Hem de tocar de peus a terra i ser conscients que estar a dalt no serà gens fàcil. Costarà molt. Hem d'intentar arribar als 52 punts al més aviat possible», reflexiona un Cárcel que reconeix que l'equip encara està en formació però que el camí està marcat. «L'exemple a seguir és el del dia de l'Elx». El màxim responsable esportiu del Girona considera que el 3-1 contra els il·licitans a l'estadi va ser un dels «moments bons» fins ara. Tanmateix lluny de tenir continuïtat, el Girona després d'aquell resultat va caure a Valladolid (2-1), després a la Copa a Osca (1-0) i no va poder superar l'Almeria (3-3) diumenge passat. «Ofensivament demostrem que tenim capacitat però defensivament ens fan mal. És qüestió de temps de trobar la tranquil·litat defensiva», assegura l'exjugador.