Ni fa nosa, ni arriba en mal moment ni tampoc el desplaçament a Osca és una quilometrada com per llençar la Copa del Rei. Tot al contrari. El Girona enceta aquest vespre la seva participació al torneig visitant l'Alcoraz a la recerca del bitllet per a la tercera eliminatòria. Evidentment que quedar eliminats no suposarà cap drama però tant Pablo Machín com els seus homes tenen claríssim que avançar ronda vol dir més minuts i participació per a tots els futbolistes de la plantilla. És per això que la llista de convocats i l'onze que preveu dibuixar avui el tècnic sobre la gespa ja deixen clar que la Copa servirà per a tenir rodats els menys habituals fins ara a la Lliga. Així, tant Eloi Amagat com Felipe Sanchón, inèdits a les convocatòries fins ara, van viatjar i es perfilen com a titulars. També són novetats a la llista Pablo Marí i Juan Cámara, que es podrien estrenar en partit oficial amb el Girona. El retorn de Bounou després d'estar fora amb la selecció del Marroc una setmana és l'altra novetat. Machín no va voler donar pistes sobre quin serà el porter titular però podria decantar-se per René Román, pel fet que Bounou va començar de titular a la Lliga i la seva baixa a Valladolid va ser per la convocatòria internacional. Mentrestant, el tècnic va donar descans Granell, Juanpe, Portu i Aday Benítez, que no van viatjar a Osca juntament amb el tercer porter Gianni Cassaro.

Machín ni variarà el sistema ni farà cap invent aquest vespre a Osca.Això sí, l'onze titular serà completament diferent del de Valladolid. Possiblement només Pedro Alcalá i Longo es mantinguin a l'equip de l'onze que va perdre a Pucela mentre d'altres jugadors importants com Borja García o Sandaza podrien tenir minuts. Sí que tenen un lloc segur a l'equip dos dels capitans com Eloi Amagat i Felipe Sanchón. El davanter no juga en competició oficial des del gener contra el Bilbao Athletic i no marca des del maig del 2015 al camp de l'Alabès. Rubén Alcaraz, titular a Sevilla en l'estrena del curs, es perfila de nou a l'equip com a pivot. Al seu costat hi seran Eloi i possiblement Cámara. Els carrils seran avui per a Coris i Saúl García que tindran l'oportunitat de demostrar a Machín que pot comptar amb ells per a la Lliga. Ramalho també tornarà a l'equip després de caure'n a la primera jornada. «No farem cap variant estranya però sí que posarem jugadors frescos que no hagin tingut minuts a la Lliga. És un bon moment perquè tots puguin tenir ritme, ?reivindicar-se i llavors jo tenir més motius per prendre decisions», deia.

Un dels dubtes que hi pot haver és a la porteria. Machín no el va voler aclarir ahir. «Pot jugar René però això no vol dir que després no ho faci també a la Lliga. Tots dos tenen un nivell similar i no em tanco a dir que un jugarà a la Lliga i l'altre a la Copa perquè René jugarà Lliga a causa de les convocatòries internacionals de Bounou», explicava el tècnic. Sigui com sigui el que desitja tant Machín com tot l'equip és aturar la sagnia de gols que està rebent el Girona en aquest començament de temporada. En aquest sentit, el tècnic destacava ahir aquest punt com el principal maldecap d'aquest inici. «Les línies mestres del que volem que sigui el Girona tothom les coneix perquè ja fa molt de temps que sóc aquí. Contra l'Elx es va fregar l'excel·lència però a Valladolid, no. Podem millorar perquè hem de ser una mica més sòlids al darrere i no encaixar amb tanta facilitat».

L'equip té previst tornar després del partit i arribar a Girona de matinada per la qual cosa tan sols tindrà dos dies per preparar el partit de diumenge contra l'Almeria a Montilivi. Els andalusos, de la seva banda, van jugar, amb un equip ple de suplents de jugadors del filial, i perdre dimarts contra el Rayo Vallecano (0-2) per la qual cosa tindran dos dies més de preparació. Per a Machín això no és cap excusa. «No portem gaire càrrega de treball. Per a mi el més significatiu són els horaris o la calor extrema. La competició és la que és i no vull excuses ni justificar cap tipus de resultat», deia.

De la mateixa manera que el Girona, l'Osca també aprofitarà per donar minuts i rodatge als jugadors amb menys participació a la Lliga. El tècnic Anquela té les baixes del porter Javi Jiménez i del davanter Borja Lázaro per lesió i d'Alexander González, que dimarts va jugar contra Argentina amb la selecció veneçolana.