Amb dos objectius viatja el Girona aquest cap de setmana cap a Palma de Mallorca. Un, i fonamental, és tornar cap a casa amb un «resultat positiu» sota el braç. L'altre, i també cada cop més important, és fer-ho després de «mantenir la porteria a zero», quelcom que no s'ha aconseguit fins ara passades quatre jornades. Així ho explica Pablo Marí, qui afegeix un tercer objectiu, aquest cop a títol individual. El central d'Almussafes, cedit pel Manchester City i inèdit encara a la lliga, es mor de ganes de debutar d'una vegada per totes a la competició domèstica. Va fer-ho a la Copa, però amb aquest torneig esborrat prematurament del mapa, ?gua?nyar-se la titularitat és la principal meta d'un jugador que té «moltes ganes» per saltar al terreny de joc amb la samarreta blanc-i-vermella. I?si pot fer-ho diumenge, més que ho agrairà.

«Sempre tinc ganes de jugar. Realment me'n moro de ganes. Però l'entrenador mana i nosaltres ho hem de donar tot en cada entrenament perquè quan se'ns necessiti, ser allà i respondre al damunt del terreny de joc. Jo també m'esforço i treballo per entrar com abans millor a l'equip. Ara no ha pogut ser i respecto la seva decisió», valorava ahir Marí després de la sessió preparatòria que l'equip va realitzar a Montilivi. «Hi ha molt bons jugadors a la plantilla i ho estan fent prou bé. La competència és altíssima. El míster, que és qui es mira cada entrenament, serà el que decidirà», arrodonia.

Jugui o no, el valencià espera que a Palma el Girona aturi la sagnia de gols rebuts de les quatre primeres jornades del campionat. «Ens està perjudicant encaixar tant. És quelcom que hem d'arreglar aviat. Estem mirant vídeos i corregint errors. Estic convençut que cada dia anirem millor», valorava. Quan se li preguntava per quin creia que era el motiu d'haver rebut 9 gols en 4 partits, Marí ho atribuïa als famosos «petits detalls» de cada partit. «En el futbol n'hi ha molts, sobretot a Segona A. Si sabem controlar-los, les coses canviaran molt. Pot ser per manca de concentració però també per mil coses més. Cada cop ha estat per una cosa diferent», deia.

Per a Mallorca, la consigna és clara. «L'objectiu primordial i clau és mantenir la porteria a zero. Però també és tornar amb un bon resultat». Saber qui jugarà i si hi haurà canvis o no, això ja és una altra cosa que Marí desconeix. «No tenim encara cap pista. Fins a darrera hora no en sabrem res». Del proper rival, no se'n fia. Ni de la seva condició de cuer ni tampoc de ser l'equip que menys gols ha marcat fins ara. «Qualsevol conjunt pot estar immers en una dinàmica negativa i canviar-la en un tres i no res. Hem d'anar a fer el nostre joc, centrar-nos en la nostra manera de fer les coses i oblidar-nos de l'adversari. Tenim molt clar quins són els objectius».

Tot i jugar les últimes temporades al Nàstic, Pablo Marí també ha jugat uns anys precisament al Mallorca, equip amb el qual va combinar el filial i el primer equip. «En tinc un molt bon record. Mai esborraré haver pogut debutar a Primera i sempre els estaré agraït. Però això és una etapa passada i ara estic a Girona, superil·lusionat i amb moltíssimes ganes de jugar».