Amb sensacions molt contradictòries va acabar el partit Pablo Machín després que el Girona fos capaç altre cop de marcar tres gols i tenir ocasions per fer-ne més i de veure, al mateix temps, com en accions absurdes i fins i tot imperdonables, n'encaixava tres més. "Hi ha coses, moltes, que són per estar molt orgullós de l'equip. D'altres, també, que n'hi ha per estirar-se els cabells", deia el tècnic sorià a la compareixença de premsa posterior al partit. Machín es referia a errades "de concentració i ascpectes tàctics". O el que és el mateix: permetre un dos contra un en la falta que propicia el 0-1, veure com el rival et fa un gol en la primera acció de la segona part i com en el tercer, Quique assisteix des de terra sense que ningú sigui capaç d'impedir-ho. Tot plegat va fer que Machín, a la pregunta de si marxava content pel punt sumat respongués: "ni sí, ni no, ni tot el contrari". El sorià assegurava que marxava "content per la feina però disgustat una mica per no haver sabut dominar coses que aparantment són senzilles però que s'han de controlar".

Sigui com sigui i malgrat la sensació d'haver salvat un punt, la realitat és que aquest Girona no acaba d'arrencar. Després de la derrota a Valladolid, Machín va dir que calia "aturar la sagnia de gols en contra per ser més competitius". Ahir però, l'equip en va rebre tres més i la ferida no para de sagnar. Machín no ho veu tot ni culpa de la defensa ni del porter Bounou, xiulat al final del duel. "El que ens fa falta no és donar les culpes a dalt o a darrere. Hem de trobar l'equilibri i això es troba al mig del camp", deia Machín que justificava així l'alineació amb Portu i Borja García. També és veritat que en la darrera acció de perill del partit, entre Cifuentes i Borja García a punt van estar de fer el 4-3 cosa que va subratllar Machín. "Hem tingut el doble d'ocasions que ells segur i hem fet els mateixos gols. Hem de tenir més encert a dalt també". Per a Machín, és "supercomplicat" sumar quan s'encaixa més d'un gol. És per això que admetia que "queda molta per fer".

En cap cas Machín va voler assenyalar Bounou com a culpable dels gols encaixats (7 en 3 partits). "Tothom sempre pot fer més. Jo també puc fer més des de la banqueta. El primer culpable de qualsevol gol encaixat és el davanter. Els últims i els més fàcils de rebre les culpes són els defenses i el porter", va dir Machín sense voler anar més enllà sobre l'actuació del marroquí. En aquest sentit, el tècnic reconeixia que "l'objectiu de tots els entrenadors" és mantenir la porteria "a zero". Ara bé, sota la seva batuta, Machín té clar que el Girona sempre serà un equip "protagonista" que vol fer partits "atractius". "Podem fer dues coses. Seguir sent valents i jugar a camp contrari per fer un gol més que el rival o recular i especular", deia Machín que afegia que des que va arribar ell sempre ha optat per la primera opció. En aquesta línia, el de Gómara va tornar a destacar que el que falta al Girona és equilibri. "És la meva feina aconseguir un equip més sòlid, que sigui capaç d'atacar però també de concedir tantes ocasions. Aquest és el Girona dels últims anys que ens ha quedat a la retina".

Machín va explicar que havia substituït Sandaza i Cristian Herrera perquè veia que tenien "perdut el mig del camp". "En Fran ha fet una bona feina i a més havia jugat a la Copa. Calia refrescar i equilibrar l'equip. Hem posat Portu de segon davanter i després Aday perquè Coris era l'0pció més clara ofensiva que hi havia a la banqueta. No teníem més variants ofensives per al tercer canvi".

El balanç de 5 punts en 4 jornades i sobretot la imatge de fragilitat no acaba de ser del tot positiu per a una afició cada cop més exigent. Machín explicava que els jugadors van notar "angoixa" en certes fases del partit sobretot amb el 2-2 i el 2-3. "Hem pogut empatar i al final hem atacat per buscar el quart gol els últims minuts".