El gol en contra en la primera fase del partit i la manca de joc ofensiu van condemnar ahir el Girona en el seu desplaçament a les illes Balears. Mal partit per part dels visitants sobretot a partir que van anar rere el marcador. El Mallorca volia portar el ritme i el control del joc fet que provocava que en els primers minuts els gironins s'haguessin de replegar dins el seu propi camp. La possessió dels locals obligava l'equip de Pablo Machín a ajuntar línies, el sistema de joc defensivament es componia de cinc defenses i tres mitjos deixant despenjats per esperar les accions d'atac els dos davanters, Fran Sandaza i Samuel Longo.

Per al Mallorca el risc era en els espais que deixaven després de perdre la pilota, en el primer contraatac ràpid Borja Garcia i Cifuentes van tenir una de les poques ocasions per marcar. A mesura que avança el partit els locals anaven guanyant domini, cosa que obligava a un dels dos davanters a recular al mig camp per ajudar a defensar: per exemple en la falta del gol del Mallorca, Longo, que havia deixat la seva posició d'atac, es trobava defensant en una zona poc habitual en ell i la falta es podia haver evitat. També és mala sort, segurament a la setmana on més s'ha insistit per part del cos tècnic que calia mantenir la porteria a zero, que en el primer xut ben dirigit de l'adversari el Girona es fes el gol en pròpia porteria.

Tocava millorar. A l'equip li va faltar en tot moment coordinació per poder pressionar i recuperar la pilota, concentració i anticipació per poder guanyar les segones jugades i les accions dividides; alhora també ha de millorar en la contundència defensiva. En algunes fases del joc els jugadors estaven un pèl tous i donaven facilitats perquè l'adversari tingués noves oportunitats. Ahir va faltar recuperar pilotes per poder atacar, hi havia moments on la distància entre els dos davanters i la defensa era molt llarga, aquest fet dificultava la pressió i desesperava als mitjos que es trobaven molt sols o bé desubicats. En la sortida de pilota dels centrals, aquests es desplaçaven en llarg buscant l'esquena dels defenses adversaris o passades cap als carrilers, els faltava posar pilotes per dintre i així poder superar línies que fessin entrar en joc Borja Garcia i Eloi Amagat.

Un Mallorca intel·ligent. A la segona part l'equip balear va saber jugar amb el resultat, combinava el replegament prop de la seva àrea per cedir de forma fictícia la iniciativa als gironins amb la pressió en la sortida de pilota del seu adversari per evitar que el Girona pogués enllaçar jugades d'atac. Els de Fernando Vázquez necessitaven la primera victòria del curs i van saber jugar evitant que el seu adversari entrés al partit. L'equip no va crear ocasions de gol, va faltar la connexió entre els dos puntes, segurament no hi va existir cap combinació ni moviments compenetrats per poder desorganitzar la defensa vermella.

Un dels aspectes que també van perjudicar alhora de crear accions ofensives va ser que en poques ocasions Fran Sandaza i Samuel Longo van poder aguantar la pilota d'esquena a porteria, a causa d'aquesta mancança els mitjos o bé els carrilers no tenien temps d'arribar per poder connectar accions de perill. Ara ja toca pensar en el proper partit. Aquesta és una setmana on hi ha nou punts en joc i dijous a Montilivi guanyar és molt important: l'equip necessita guanyar en confiança i la millor medicina són els resultats.