Yassine Bounou ha trencat el seu silenci. Breu, però, al cap i a la fi, silenci. Diumenge, després d'encaixar tres gols contra l'Almeria i de rebre algun xiulet per part del públic, es va escapolir el més ràpid que va poder de la zona mixta. Dilluns, després de l'entrenament, tampoc se'l va sentir i el dimarts era dia de descans. Fins ahir, a les instal·lacions de Vilablareix, que va atendre els mitjans. Amb el seu to calmat habitual, va admetre no només que el Girona té un problema a l'hora de defensar, sinó també que entén que totes les mirades se situïn al seu damunt quan els gols encaixats s'acumulen. «El porter sempre té la culpa», resumia, repetint una i altra vegada que tant ell com els seus companys estan «treballant» a consciència per millorar-ho al més aviat possible. I?amb la boca petita, també va deixar entendre que comprendria que Pablo Machín fes algun canvi aquest proper cap de setmana, a tenor de la «plantilla competitiva i preparada» que hi ha per afrontar qualsevol mena de situació.

Van ser tres gols a Sevilla, un contra l'Elx i també tres aquest passat diumenge amb l'Almeria. Una setmana abans, René n'havia rebut dos a Valladolid. En total, nou gols han encaixat els gironins en tan sols quatre partits i les alarmes s'han encès. Aquesta darrera jornada, tot i acabar empatant, va quedar ben clar que al darrere l'equip fa aigües i la plantilla s'ha abonat a l'autocrítica. Ahir va ser el torn de Bounou, assenyalat per una part de l'afició, que fins i tot el va arribar a xiular en algun tram de l'últim partit. «Encaixem molts gols per falta de concentració. També en marquem i això està molt bé, però necessitem equilibri i en això estem treballant. El Girona darrerament s'havia caracteritzat per ser ferm al darrere i rebre pocs gols. Ara això no és així i si volem estar a dalt i lluitar per Pujar, hem de millorar. Som conscients i treballem en aquest sentit», apuntava el marroquí.

Amb 5 punts de 12 possibles i tot i ser l'equip més golejador, la sensació és que les coses no acaben de rutllar. «Ho veiem així perquè el Girona és un club amb objectius ambiciosos i no com el d'anys anteriors, que es conformava sempre amb la mateixa meta. Ara hi ha més exigència i per això mateix sabem que hem de fer-ho millor. Estem tots endollats per revertir aquesta situació», s'esplaiava. Bounou deia comprendre que hagin pogut néixer els primers dubtes entorn al seu rendiment i ho justificava amb el fet que «el porter, sigui com sigui, sempre és el que rep el gol. I quan se n'encaixen molts, se li sol donar totes les culpes. Està clar que tot l'equip juga, però és el porter el que els encaixa. Sempre és bo tenir-ho en compte i analitzar què és el que es pot fer per millorar. Sobretot perquè estic al punt de mira en aquesta mena de situacions».

Ell ho considerava com un problema, com han fet d'altres companys de vestidor i per això no deixava de repetir que «estem treballant cada dia en aquesta línia. A dalt estem bé, per la qual cosa hem d'intentar repetir aquest bon rendiment de la davantera en defensa. Estic convençut que ho tirarem endavant», deia.

Que Pablo Machín opti per canviar alguna peça defensiva a Palma o que fins i tot assegui Bounou per donar entrada a René és una possibilitat que el porter no descarta. No ho va dir obertament, però va reconèixer que amb «tanta competència» i futbolistes «tan preparats» al vestidor el tècnic té molts ingredients per mirar de revertir qualsevol situació negativa. «Ell té la batuta perquè és el que mana. Nosaltres treballem i mirem d'aprofitar les oportunitats. Després, les coses ens sortiran millor o pitjor».