La «sagnia» de gols que està rebent el Girona en aquest inici de lliga va tornar a monopolitzar la prèvia del partit de diumenge contra el Mallorca. Pablo Machín va tornar a admetre el problema -«és preocupant», va dir, afegint que «si m'ho pregunteu cada vegada és perquè és el més significatiu»-, però també va voler girar la truita cap al seu costat recordant que de la mateixa manera que els blanc-i-vermells són els més golejats (9), també són els màxims realitzadors (10) de la categoria.

En qualsevol cas, sense donar gaires pistes del plantejament que presentarà demà a Palma, Machín va deixar clar que no revolucionarà l'equip a la recerca del zero en contra, tot i que va apuntar a modificacions al mig del camp per donar-li més consistència «i evitar que l'equip es parteixi». «Si fas molts canvis pots generar massa dubtes a l'equip. Sempre que seguim les línies mestres de la nostra identitat, el més normal és que donem confiança al que estem fent», va subratllar.

El primer tema que es va tractar a la compareixença del tècnic va ser la mala dinàmica defensiva que acumula el Girona en aquesta arrencada de temporada. Machín va recordar que «des que jo hi sóc no és habitual rebre més de dos gols per partit» i va reconèixer un cop més que «hem d'intentar que aquesta sagnia no es faci cada cop més gran». Dit això, el tècnic també va voler constatar que té «molt mèrit» haver fet 10 gols en 4 jornades. «No sé si és el pitjor inici quant a gols encaixats, però potser serà el millor dels millors en gols a favor», va subratllar. Després es va preguntar què era més difícil, si defensar o atacar i va arribar a la conclusió que la part més complicada, «la de crear ocasions i fer gols, que potser genera problema en altres equips, la tenim superada i ara ens queda corregir l'altre 50%, però serà més senzill defensar la porteria que corregir un dèficit d'ocasions».

El tècnic va explicar que la proposta valenta del seu equip provocava que els rivals els generessin perill a la contra. En aquest sentit va dir que «si nosaltres juguem amb tres defenses quan la majoria d'equips ho fa amb quatre, ja és un motiu per deixar espais. I si intentem jugar a camp rival també en deixem a l'esquena. Ara s'hi afegeixen les accions de perill que ens fan a pilota parada en primera o segona acció i ho hem de corregir ràpidament. Hem de millorar aquest aspecte», va detallar.

Bounou: jove i experimentat

El porter Bounou, que ha rebut 7 dels 9 gols que acumula el Girona en contra a la lliga, admetia dimecres que era responsabilitat seva corregir aquests problemes defensius que pateix l'equip i s'autoexigia millorar sota els pals. Preguntat per si es podia plantejar algun canvi a la porteria, Machín va tirar pilotes fora, però no sembla gaire disposat a fer-ho.

Tot i dir que «mai» assegurava la titularitat de ningú fins al darrer moment «perquè sempre poden aparèixer circumstàncies», l'entrenador del Girona va explicar que «Bounou és un porter jove, que té prou experiència i amor propi i carisma per saber que les situacions només es poden afrontar amb confiança». Va admetre, això sí, que «en el seu caseller pel trofeu Zamora ja té una rèmora àmplia però tots som conscients que quan ens fan un gol ens el fan a tots».

Va ser en aquest punt quan el tècnic va deixar clar que no pensava introduir gaires canvis en l'onze a Mallorca. Machín va insistir que a la plantilla «hi ha força igualtat i és el tècnic qui ha de triar uns jugadors al principi. No és bo el fet d'assenyalar. Si fas molts canvis pots generar massa dubtes. Sempre que seguim les línies mestres el normal és que donem confiança al que estem fent».

D'aquesta manera, on sí que hi pot haver novetats és a la sala de màquines. Machín no va amagar que demà a Palma «reforçar el mig del camp és una opció que ja em vaig plantejar contra l'Almeria donant entrada a Granell per ser més sòlids al costat de Pere Pons perquè l'equip no es trenqués tant».

Si Rubén Alcaraz no fos baixa pels seus problemes musculars, segurament tindria opcions de ser titular. El tècnic va dir que «no vull veure un equip partit» i va advertir que «això també es pot fer amb els mateixos que han estat jugant habitualment amb algunes consignes una mica més defensives».

El Girona farà aquest matí el darrer entrenament. Posteriorment Machín facilitarà la convocatòria, on són baixa segura Alcaraz, Richy i Mas, lesionats, i caldrà veure si hi entren novetats en lliga com serien Pablo Marí o Cámara.