Malgrat l'etern "optimisme" de Pablo Machín i la seguretat que el seu equip va pel "bon camí", la realitat diu que el Girona no se n'acaba de sortir. La brillant actuació d'ara fa un mes contra l'Elx i la trempera que aquell 3-1 va produir a l'entorn ha quedat enterrada per culpa d'uns últims partits per oblidar. Quatre jornades sense guanyar a la lliga i una nefasta i breu participació a la Copa han deixat els blanc-i-vermells en una situació delicada quan tot just s'arriba al setè partit del campionat.

De temps per reaccionar n'hi ha de sobres i d'aquí ve la calma amb la que Machín mira cap a l'hortizó, però és evident que col·leccionar uns quants mals resultats més no faran altra cosa que fer entrar la por i els nervis a l'afició. L'empat amb regust a derrota de dijous passat davant el Mirandés a l'estadi fa que la cita d'aquesta tarda (18.00 hores) al camp del Getafe sigui d'aprovat obligatori. No només cal convèncer, sinó que també seria imprescindible tornar cap a casa amb algun punt al sarró.

Amb els mateixos homes disponibles que en la darrera jornada, el cos tècnic prepara variacions de cara a l'onze que saltarà al Coliseum, un escenari que no es trepitja des del mes de desembre del 2013, quan el Girona va caure eliminat a la Copa contra un rival que llavors militava a la Primera Divisió. Mas i Richy continuen els seus respectius processos de recuperació i a la infermeria hi han entrat recentment Kiko Olivas (de 4 a 6 setmanes de baixa) i Aday Benítez (li queden encara uns 10 dies per tornar). Felipe acaba de sortir d'una gastroenteritis i no ha entrat a la convocatòria, mentre que l'única novetat a la llista és la inclusió de Rubén Alcaraz (en detriment de Cámara), absent a Palma i també contra el Mirandés per uns problemes musculars. "No vull assenyalar ningú, però tocarà rotar. Encara no tinc clar quin és l'equip que faré", deia divendres un Machín que apostarà per un onze diferent al que va saltar el dijous al damunt de la gespa de Montilivi.

A la porteria no hi haurà canvis. Bounou continuarà una setmana més sota pals i intentarà, d'una vegada per totes, tancar un partit amb la porteria a zero. Cifuentes, incansable, serà l'encarregat de cobrir la banda dreta, mentre que a l'esquerra el lloc se'l disputaran Coris (titular contra el Mirandés) i Saúl García (va tenir uns minuts contra l'equip de Terrazas). A l'eix central caldrà veure si Pablo Marí entra per fi a jugar els seus minuts al costat esquerre de l'eix. Si és així, caldrà retocar la rereguarda. Juanpe podria passar a ocupar el lloc d'Alcalá o fins i tot el de Ramalho, més escorat a la dreta.

Al mig del camp i jugant al camp de tot un Getafe, Machín apostarà per la contenció que no pas per una mitja del tot ofensiva. Pere Pons serà el pivot més defensiu, secundat a un costat per Àlex Granell, qui té força números de tornar a la titularitat. Un xic més avançat jugarà Portu, encara que el sorià també podria apostar per Eloi Amagat i Borja García; tot i això, tots dos van ser titulars fa una setmana a Palma i l'equip no se'n va acabar de sortir a l'hora de construir el joc.

Si Borja no té lloc al mig del camp però Machín el vol fer jugar sí o sí, es podria avançar la seva posició com a segona punta acompanyat d'un referent ofensiu com Sandaza o Longo. Si el tècnic desisteix d'aquesta alternativa, molt probablement utilitzarà el manxec i l'italià com a homes més avançats, deixant a la banqueta un Cristian Herrera que encara no s'ha estrenat a la lliga i que no ha ofert ni de bon tros les excel·lents prestacions que va mostrar al tram final de la passada temporada, quan va convertir-se en un dels referents ofensius de l'equip.