La ràbia de dijous, aquella mescla d'ira, impotència i resignació, es va transformar en alegria. Continguda, però al cap i a la fi, alegria. I també alleujament. Perdre a Getafe no hauria estat una catàstrofe, però Pablo Machín sabia que després de deixar escapar els tres punts l'altre dia, calia sumar al Coliseum per evitar un mal major. Es va aconseguir, jugant un "bon futbol", basant-se en una evident "solidesa defensiva" i aconseguint una victòria que "ens donarà tranquil·litat per seguir creixent".

"La victòria hauria d'haver arribat abans", deia el sorià. Eren quatre les setmanes sense guanyar. Massa per a Machín. "Vaig marxar frustrat el dia del Mirandés, perquè clarament vam merèixer la victòria. No la vam aconseguir". Aquell empat donava certa "transcendència" a la cita d'ahir al Coliseum. "Si haguéssim arribat a perdre, hauríem caigut en descens i s'haurien començat a sentir tot un seguit de coses que no haurien ajudat gens ni mica l'equip". Però el Girona va sumar els tres punts i va fer-ho oferint una molt bona imatge. Abans i després de l'expulsió de Feltscher, que va veure la vermella al minut 23. "Havíem encarat molt bé el partit, mostrant-nos molt sòlids i agafant per sorpresa la seva defensa. Així ha arribat l'expulsió. Crec que ha sigut clau, però abans ja estàvem jugant bé", analitzava Machín. I afegia: "Tothom es pensa que quan el rival de torn es queda amb un home menys a la mitja hora de joc això ja està fet. Però no és així. S'ha de treballar i això és el que hem fet. A més, amb el 0-1 no ho veia gens clar. Fins el segon gol no ho hem assegurat, tot i que ells han gaudit d'un penal. Hauria estat un cop que haguessin marcat llavors".

Content per la victòria, però també satisfet per haver acabat per primera vegada sense encaixar cap gol en contra. "Un dels meus objectius, ara i sempre, és mantenir la porteria a zero. Tampoc ens han generat ocasions com per marcar-nos, tot i haver tingut un penal a favor. Darrerament amb ben poc ens feien gol i avui (ahir per al lector) ho hem pogut aturar. És important per convertir-nos en aquell equip sòlid que busquem i que estàvem acostumats a ser".

Amb un niu de partits en ben pocs dies, el cos tècnic va tirar ahir de rotacions i Machín va apostar per situar Borja per darrere un sol punta de referència, Longo. Al mig, va ubicar Alcaraz i Pere Pons plegats, acompanyats per Portu. "Quelcom similar vam provar a Mallorca però amb Eloi Amagat en comptes de Rubén. Aquest cop ens ha sortit bé. Hem estat sòlids durant tot el partit. Quan érem onze contra onze i també després, tot i que l'expulsió pot haver tergiversat una mica el que hauria pogut ser", indicava.

Tot i admetre que aquests tres punts "ens donaran la tranquil·litat necessària per seguir creixent", Machín va fer una crida a la calma. "Hem guanyat, però s'ha de ser igual de prudents com fins ara. Som conscients que hi ha equips amb més nom i més obligacions que no pas nosaltres".