Asseure Jonás Ramalho i donar entrada a Pedro Alcalá ha estat l'únic retoc en defensa que Pablo Machín ha fet al llarg de les 5 primeres jornades de lliga i després d'haver encaixat una desena de gols. La rereguarda, la línia més sòlida del passat campionat i d'allò més fiable els últims anys, ha arrencat el curs lluny del seu millor nivell. Tot i això, Machín ha demostrat una confiança cega en els homes de darrere. No només perquè ha repetit la tripleta de centrals al llarg dels últims quatre partits, sinó perquè no ha fet ni un sol canvi a tots dos carrilers des de la jornada inaugural fins ara. Però el que no han aconseguit els gols en contra ho faran les lesions. Les inoportunes lesions. Dos dels futbolistes més utilitzats pel tècnic, Aday Benítez (375 minuts) i Kiko Olivas (334 minuts), seran baixa demà contra el Mirandés. I no només això, sinó que es perdran els propers partits. Aday en té almenys per dues setmanes i al central malagueny encara se li han de fer més proves però tot indica que s'estarà uns quants partits fora de combat. Per tant, els canvis són una obligació i l'entrada a escena d'homes que fins ara han comptat ben poc és un fet innegociable.

Amb Kiko descartat, Pablo Machín utilitzarà una defensa inèdita contra el Mirandés. Fins ara, el d'Antequera havia jugat tots els partits de lliga. El primer, a Sevilla, va fer-ho com a central esquerre; i la resta, a la banda dreta de l'eix. El seu lloc presumiblement l'ocuparà Jonás Ramalho, titular al Pizjuán en l'estrena del campionat, desaparegut des de llavors, utilitzat a la Copa a Osca i recuperat el diumenge a Palma per substituir l'andalús un cop va caure lesionat. A?més, la baixa de Kiko Olivas pot obrir la porta a Pablo Marí. L'únic central esquerrà de la plantilla encara no ha jugat ni un sol minut a la lliga i tan sols se l'ha vist a la Copa del Rei. Machín no el feia entrar ni tan sols a les convocatòries, però sembla que ara, amb aquesta situació, se li pot presentar l'oportunitat que fa tant de temps que espera.

Al carril esquerre també hi haurà una cara nova. Aday hi ha jugat sempre, com Cifuentes a la dreta;?el de Zújar seguirà a la seva banda, però al costat contrari hi haurà un canvi per la lesió del vallesà. Teòricament, el seu lloc l'hauria d'ocupar Saúl García, titular a la Copa i amb una presència testimonial a la lliga (11 minuts). Tot i això, Machín sembla confiar-hi ben poc. Almenys així ho ha demostrat fins ara. Quan Aday es lesionava el diumenge, el seu lloc l'ocupava Sebas Coris. El de Tossa, a dia d'avui, sembla un pas per davant d'un Saúl qui, tot i així, podria ser titular demà contra el Mirandés. En aquella mateixa posició, o com a mínim a la llista de convocats, també hi podria entrar Juan Cámara. El jugador cedit pel Barça i un dels futbolistes, teòricament, amb més qualitat i desequilibri de la plantilla, fins ara no només no ha debutat a la competició domèstica, sinó que no se l'ha vist massa per les convocatòries. Cámara pot actuar com a interior, de mitja punta o fins i tot de davanter, però el dia de la presentació no es va amagar que ocupar el carril esquerre és una missió que pot dur a terme sense cap mena de problemes.

Si Pablo Marí i Cámara acaben aprofitant aquesta oportunitat, tindran els seus primers minuts a la lliga. Quelcom que encara no han pogut gaudir cap d'ells dos, ni tampoc homes com Felipe, el porter Gianni ni els lesionats Richy i Mas. Marí, Cámara i Felipe sí que van jugar a Osca el partit de Copa.