Després de dos anys i mig a Montilivi, Machín ja és com un més de la família. Se li pot conèixer l'estat d'ànim només veient-li la cara. Normalment, hagi sortit cara o creu el partit de torn, el seu discurs sol ser bastant planer, sense gaires frases per subratllar amb vermell. Però de tant en tant, apareix a la sala de premsa i ofereix un discurs que no deixa a ningú indiferent. Ahir va ser un d'aquests casos excepcionals. L'empat del Mirandés, sorprenent per a molts, va deixar-lo enfadat. Potser també resignat. Una jornada més, el Girona encaixava un gol i es quedava sense guanyar. Però per postres, aquesta vegada havia estat contra un rival que amb ben poc, per no dir poquíssim, sumava un punt davant la incredulitat de tothom.

Visiblement contrariat, amb un to més alt del que ens té acostumats, no va fer més que defensar l'«excel·lent del partit del Girona», a banda de lamentar la poca «contundència» defensiva a l'hora d'encaixar un gol que, a tenor del que va dir, mai hauria hagut d'arribar pel que van fer un i altre equip al damunt de la gespa de Montilivi. «Quan perdo mai estic content», va arrencar, equiparant l'1-1 final a una derrota. «Hem fet un excel·lent partit que ha quedat del tot embrutat amb el seu gol. És bastant frustrant, perquè hem tingut el control absolut». I va ser llavors quan va referir-se a la diana d'Aurtenetxe, que va arribar a les acaballes. « M'agradaria dir que ha estat per mèrit seu, però si haguéssim estat més contundents a la pilota aturada, mai s'hauria produït la jugada del gol. Són coses que passen i toca assumir-ho, però hauríem d'haver guanyat perquè teníem el partit encarrilat», va dir a banda de defensar que «no ens ha faltat futbol» perquè «hem jugat extraordinàriament bé».

Va dir estar «descontent» pel resultat, i que també «si haguéssim materialitzat alguna de les ocasions, com ara la de Samu (Longo) estaríem parlant d'una altra cosa». I llavors, es va resignar al discurs de cada jornada:?«Un cop més, amb ben poc ens han fet mal. Valoro molt el que fan els meus jugadors i no els puc demanar res més, perquè tot el que havíem parlat ho han fet, però hi ha coses que s'han de controlar més. Si hagués estat un golàs els felicitaria, però em fot molt perdre els punts així». Perquè per al sorià, els famosos «petits detalls» van tornar a girar-los l'esquena. «Són coses a les quals la gent no dóna importància, però sí que la tenen. Recordo una groga a Timor el primer any o una targeta a Richy abans del vital partit contra el Lugo. En el futbol, aquests detalls marquen. Ho estàvem fent tot bé i em fot molt que ens empatin amb tan poc».

Amb la d'ahir, ja són quatre jornades seguides sense guanyar. Res, però, que de moment preocupi Machín:?«No estem acostumats a no guanyar durant tant de temps, però sóc positiu i anem sumant. Quan afinem els detalls, serem un bon equip».