No ho diu directament, però Pablo Machín segueix reivindicant una mica més de temps per construir una versió del Girona que mantingui la solidesa i les prestacions de les (exitoses) temporades anteriors. Ahir, en la prèvia del partit del Reus de demà, el tècnic va tornar a deixar clar que l'equip «té clar el camí», i malgrat que va admetre que la victòria de diumenge a Getafe els havia donat «tranquil·litat», va deixar clar que «hem seguit treballant igual». «Si haguéssim perdut a Getafe hauríem vist els llocs de descens molt a prop i això mai pot ser bo. La victòria va ser molt positiva, tots estem més tranquils quan es guanya, però el més important és que l'equip té clar el camí i que ni per encadenar cinc triomfs seguits llançarem les campanes al vol, ni per no fer-ho, serem molt dolents», va detallar en la seva compareixença.

Machín té a disposició tota la plantilla, excepte els lesionats de llarga durada Mas i Richy, i Kiko Olivas. Aday, que arrossega una lesió muscular des del partit de Mallorca, té pràcticament superats els problemes i segons va revelar el preparador avui farà una prova en l'entrenament per determinar si està en condicions de jugar demà contra el Reus. Pablo ?Machín va explicar que «no ha fet cap entrenament complet. Ha treballat part amb el grup, però la feina amb al mateix nivell que la resta l'intentarà fer demà (avui)», en la darrera sessió preparatòria del duel contra el Reus.

A Getafe el tècnic va sorprendre el rival introduint modificacions tàctiques. Longo va ser el punta de referència i per darrere seu ?Machín hi va col·locar Borja García i Portu. Preguntat si vist l'èxit mantindrà aquesta aposta, l'entrenador no va voler donar pistes i es va limitar a dir que «l'altre dia la idea era tenir tres davanters. Portu és migcampista però te capacitat per arribar i picava a l'esquena dels defenses rivals; Borja actuava de mitjapunta però era un davanter més i Longo assumia el paper de «9» de referència. A casa hem jugat amb dos puntes nats i dos interiors. Les alternatives hi són, però el nostre joc es basa en la posició dels jugadors i molts automatismes necessiten dos referents clars a dalt».

El Girona, l'equip que més temporades acumula, seguides, a Segona (9), i que acumula tres play-off d'ascens en quatre anys, rep demà un Reus que aquest curs, per primera vegada en la seva història, treu el cap pel futbol professional. Podria semblar un duel desigual i Machín es va encarregar d'alertar dels perills d'aquest rival. Segons ell «potser no és l'equip més cridaner per nom, acaben de pujar i mai han estat a Segona. Però no ens equivoquem. Portem set jornades i ells són millors que el Girona a la classificació. Nosaltres volem demostrar que a un partit som millors». En aquest sentit va recordar el darrer partit a casa, contra el Mirandés (1-1): «Aquell dia vam ser millors que el rival i ens va faltar concretar-ho al marcador amb gols».

El Reus, a més, arribarà a Girona després de guanyar en camps com Mallorca i Oviedo en el temps afegit. «Això vol dir que haurem d'estar alerta fins el minut 95, que ells no es posen nerviosos i que quan el rival embogeix una mica ells busquen l'oportunitat», va subratllar. Machín també va explicar que «són un rival perillós perquè si estan aquí és perquè s'ho van guanyar. Ara tenim 42 partits per demostrar que ens mereixem, si pujar a Primera, seguir a Segona o baixar a Segona B». L'entrenador del Girona va «afegir» el valor de la «reivindicació personal» dels equips que vénen de baix. «Hi ha gent que mai havia estat a Segona i això ja es un incentiu molt gran per a ells. Són un rival encara més perillós perquè sempre algun nou ascendit acaba sent l'equip revelació».

A l'hora de destacar els perills del Reus, Machín va anomenar jugadors com «Mayor, Jorge Díaz i Miramon», que tenen experiència a la categoria. També va parlar de «López Garay, que té quilòmetres per avorrir a la categoria» i va subratllar la dificultat de fer-los gols (només n'han rebut 4) i el fet que siguin cinquens, amb 13 punts, i sense haver conegut encara la derrota aquesta temporada.

Preguntat per si veia «ansietat» en Cristian Herrera i Sandaza per la seva falta de gol -a Getafe van perdonar la golejada per excés de gana en més d'una ocasió-, l'entrenador del Girona va dir que «a mi m'agrada que els davanters siguin ambiciosos». Segons ell «els «9» sempre han de ser egoistes. Sempre els inculco que la millor opció es tirar a porteria si així ho creuen. Que els davanters vul?guin fer gol és bo. Jo no valoro els davanters pels gols que fan sinó per moltes coses, com obrir forats, ser el primer defensor, incomodar les defenses... Estic content amb el que fan i segur que els gols acabaran arribant».