La victòria a Getafe (0-2) ha fet que la setmana hagi començat tranquil·la i que la possible crisi que podria haver suposat un resultat negatiu s'hagi convertit en il·lusió. Pablo Machín i els seus homes confien ara agafar una ratxa de regularitat que els doni victòries i més confiança per als propers compromisos. L'immediat és diumenge contra un rival que potser per nom pot semblar còmode però que per rendiment i moment de joc, obliga a activar totes les alertes. El Reus arribarà invicte a Montilivi amb 13 punts i sent una de les revelacions aquest començament d'exercici. Machín ja ha advertit els seus que no es val a badar i qualsevol relaxació queda prohibida. I més tenint en compte que el Girona ja ha patit més d'un disgust davant equips acabats de pujar de Segona B a l'estadi. Sense anar més lluny, el curs passat els de Machín van ser incapaços de superar Oviedo (1-1), Nàstic (1-1) i Osca (0-0) i van suar de valent per defer-se del Bilbao Athletic (2-1).

Des de la temporada 2009-10, en què el Girona va començar a enfrontar-se a equips que pujaven de Segona B, el balanç de resultats a Montilivi és positiu: 14 victòries, 11 empats i 4 derrotes, en un 59,5% dels punts en 28 partits. Ara bé, els 11 empats han penalitzat molt pel que fa a punts el conjunt gironí.?Pel que fa a les derrotes, cal recordar que el Girona no perd a casa contra un acabat de pujar des del 2011 quan va caure contra el Barça B (0-2). Les altres desfetes van ser el mateix curs 2009-10, totes amb Cristóbal Parralo de tècnic contra Cartagena (0-1, la primera jornada), Real Unión (0-2, en un partit on Pedro Alcalá jugava amb els bascos) i Vila-real B (2-3, amb remuntada inclosa del filial, que perdia 2-0).

Rubi és l'entrenador que més bons números va signar contra els nouvinguts de Segona B a l'estadi. El Girona 12-13 va doblegar 4-0 Lugo i Mirandés i també va superar el Ponferradina (1-0) per acabar sumant un punt contra el Castella (1-1) en un partit ja sense res en joc. De la seva banda, el balanç de Machín no és dolent tot i els tres empats del curs passat. El tècnic de Gómara ha aconseguit 16 punts dels 24 possibles contra els acabats d'ascendir. Al curs 14-15, el seu sorprenent Girona va superar el Racing (1-0 en la primera jornada), el Leganés (2-1) i el Llagostera (1-0). Només va cedir un empat contra l'Albacete (2-2) després de deixar-se igualar un 2-0 al quart d'hora final.

A banda dels dos 4-0 a Lugo i Mirandés de l'etapa de Rubi, el Girona ha signat d'altres golejades davant rivals que estrenaven la categoria. Així, el Cadis (09-10) va sortir escaldat de l'estadi després d'un 4-0 que va sentenciar el porter txec Zlamal. L'any següent Roberto Peragón va destrossar el Ponferradina (10-11) amb tres gols (3-0) i el 5-1 contra l'Alcoià, amb Salamero a la banqueta, va activar del tot les opcions de permanència dels gironins ?-alhora que enterraven les dels alacantins- la temporada 11-12.