Dos 0-0 consecutius contra Cadis i Oviedo no han tret el Girona dels llocs de promoció d'ascens. Sí que han fet però, que la distància amb una dotzena de rivals s'estrenyés i la classificació s'hagi comprimit. De nervis a Montilivi no n'hi ha gràcies a la bona dinàmica que duu l'equip, que encadena cinc jornades sense perdre, quatre de les quals sense encaixar. En canvi, aquest vespre a Vallecas, el Girona es trobarà al davant un Rayo que no ha començat tan bé com esperava i que arriba a la cita amb un ultimàtum al seu entrenador, José Ramón Sandoval. Pablo Machín ja ha advertit que, malgrat tots els embolics que pugui haver-hi al rival, els seus homes s'han de centrar a «sortir a guanyar» i oblidar-se de tota la resta. El tècnic sorià va dirigir ahir l'útim entrenament i avui serà a la banqueta després d'haver perdut el seu pare dimecres. Fran Sandaza, ja recuperat de la lesió muscular és, juntament amb el jove Marc Carbó, la gran novetat d'una llista de convocats de la qual cau Eloi Amagat, amb problemes als isquiotibials. D'aquesta manera, el Girona encara el duel d'avui amb el mateix nombre de baixes de la setmana passada, set: Eloi Amagat, Richy, Mas, Felipe Sanchón, Kiko Olivas, Cifuentes i Marí.

Sense cap mena de dubte, el gran objectiu del Girona és fer el petit pas endavant que va faltar en atac tant a Cadis com davant l'Oviedo. En aquests dos últims partits, l'equip va brillar defensivament sense concedir gaire els rivals però al mateix temps va veure com no arribava amb tanta freqüència com en altres partits. La recuperació de Sandaza permetrà Machín disposar d'una alternativa ofensiva més per mirar d'espolsar el presseguer a la segona part. Amb força probabilitat el tècnic apostarà de nou, com últimament a domicili, per reforçar el mig del camp amb Rubén Alcaraz. El barceloní entraria a l'onze en detriment de Cristian Herrera i completaria el famós quadrat al mig del camp amb Pere Pons, Borja García i Portu, aquests dos últims més avançats. «Tenim clar que seguint sent sòlids al darrere és sempre més fàcil guanyar. A veure si som capaços de generar més ocasions o de ser més eficaços i tenir encert en les que tinguem», deia Machín.

Machín es va desfer en elogis cap a un Rayo que, per a ell, té «la millor plantilla» de la categoria juntament amb el Llevant. En aquest sentit, el sorià justificava els nervis que s'estan vivint l'entorn del club madrileny a causa de la pressió d'haver de pujar «sí o sí». «Potser en tenen perquè s'agafen la referència del primer lloc on el Llevant ja treu molta diferència a tothom. Veure's a la classificació els deu fer venir nervis però no estan tan lluny de dalt com sembla», deia un Machín que, això sí, confia que «al final del partit seguir-los traient força punts». En aquest sentit, Vallecas està sent fins ara la gran arma dels madrilenys que a fora només han sumat un punt. Tant és així que fins al 3-3 de la setmana passada contra el Numància, cap equip havia estat capaç de fer-los gol a casa en quatre partits. «És cert que el Numància va tenir fases de domini però quan el Rayo toca a xafarranxo és molt difícil d'aturar», assenyalava tot recordant que recuperen «molt bons jugadors que tenien lesionats» pel duel d'avui. Són els casos de Javi Guerra i Embarba. El veterà davanter malagueny podria tenir minuts però, segons va revelar Sandoval, en principi no serà titular. No són a la llista de convocats per rebre avui el Girona el porter Toño Martínez, el carriler Quini, els centrals Pablo Íñiguez i Chechu Dorado, el pivot Baena i el davanter Piti per lesió. Tampoc jugaran homes destacats com l'internacional colombià Mojica, Diego Aguirre o el davanter veneçolà Miku, per decisió tècnica.

La infermeria gironina

Eloi Amagat no va viatjar ahir a Vallecas per culpa d'una lesió muscular als isquiotibials de la cama dreta que el podrien deixar fora de combat potser també contra el Numància diumenge vinent. Mentrestant Felipe Sanchón, a qui Machín pensava tenir a punt per avui, podria intregrar-se demà mateixa a la feina amb el grup. De la seva banda, el tècnic va explicar que Kiko Olivas continua «en els terminis» tot i que «encara no l'hem vist sobre la gespa i va per llarg». El central andalús, lesionat fa un mes a Palma, encara va amb crosses i sembla complicat poder-hi ?comptar a curt termini. Respecte a Pablo Marí, el tècnic va assegurar que evoluciona bé i confia poder-lo tenir segons els terminis ?previstos.