Els problemes físics han martiritzat el Girona des principis de temporada, quan Richy es va lesionar de gravetat al genoll fins aquesta setmana en què ha caigut Eloi Amagat, mucularment. Mas, Kiko Olivas, Felipe Sanchón, Cifuentes i Marí ja fa dies que no hi són per la qual cosa, Pablo Machín s'ha vist obligat a recórrer al Peralada les últimes jornades. A la Copa Catalunya davant el Prat, Nacho Ruiz, Chele, Marc Carbó i Keita van tenir protagonisme mentre que David Serrano s'ha integrat a la dinàmica del primer equip i contra l'Oviedo ja va ser a la banqueta. Per avui a l'estadi de Vallecas, Machín s'ha estimat més citar Carbó -lluirà el dorsal 27- per la baixa d'Eloi Amagat. El migcampista saltenc, que participa amb regularitat als entrenaments del primer equip ja des de la temporada passada, s'estrena així en la convocatòria en un partit de Lliga. «Jugant a fora, pensem que ens pot anar més bé en Marc. Si el necessitem com a la Copa Catalunya, tindrà la tranquil·litat i l'ofici suficients per ajudar-nos».

Carbó, de 22 anys, va tornar el curs passat al Girona després d'haver-hi estat en l'etapa de formació. El saltenc també ha passat pels planters del Quart, EF Gironès-Sàbat i Manlleu. Amb els osonencs va jugar a Divisió d'Honor juvenil i va debutar a Tercera el curs 2012-13. Carbó va passar pel Cornellà del Terri (2a Catalana) i el Farners (1a Catalana) abans de fitxar pel Girona B l'estiu del 2015. Aquesta temporada s'ha incorporat al Peralada, primer filial del Girona, on a les últimes jornades s'ha consolidat a l'onze titular d'Arnau Sala, líder indiscutible de la categoria.

Carbó és un migcampista elegant que combina bona visió de joc amb agressivitat quan fa falta. Per aquest motiu, Machín l'utilitza sovint com a central als entrenaments i també va jugar de defensa contra el Prat.

El saltenc és nebot de Manel Carbó, defensa del Girona la dècada dels vuitanta, que va jugar a Segona amb el Sabadell i també ho va fer al Salt, València Mestalla, Còrdova, Figueres, Olot, Vilobí i Sant Gregori.