Múrcia és terra de futbol i un indret on el Reial Múrcia és l'equip referència. Tanmateix, el fet de tenir ben poques categories de regional permet a molts clubs arribar a Segona B o a Segona A amb ben pocs anys de vida. En els últims temps, Llorca, Ciutat de Múrcia i Cartagena han tastat la categoria de plata i a la de bronze hi han arribat Jumilla o Caravaca. Un cas a similar, és el del proper rival del Girona, l'UCAM Múrcia. El conjunt murcià debuta aquesta temporada a Segona A després d'assolir l'ascens el curs passat contra el filial del Reial Madrid. Sota l'ampara de la Universitat Catòlica San Antonio, entitat on estudien i amb el nom de la qual competeixen destacats esportistes de l'estat com la nedadora Mireia Belmonte o el taekwondista altempordanès Joel González, l'UCAM CF n'ha fet prou amb cinc anys de vida per plantar-se a la Lliga de Futbol Professional. Des del 2011 el club competeix amb l'actual nom ja que abans ho havia fet com a Los Garres, Múrcia Deportivo i Costa Cálida.

La primera demostració de força del club va ser la compra d'una plaça a Segona B el 2012 mitjançant un aval de 200.000 euros. Esportivament les coses no van funcionar i l'equip va baixar a Tercera. Només un any després, l'equip tornaria a Segona B. Des de llavors, el seu president José Luis Mendoza, es va ficar entre cella i cella l'ascens a Segona A i després d'un play-off fallit contra el Bilbao Athletic, ho va aconsguir aquest estiu. Mendoza, casat i amb 14 fills, és també el president de la universitat privada i va ser missioner de l'església a la República Dominicana juntament amb la seva dona. A més a més, pertany a l'organització catòlica Camino Neocatecumenal. L'ascens de l'UCAM al futbol professional afegeix encara més ressò mediàtic a la Universitat, la primera marca de la qual era fins ara l'equip de bàsquet que competeix a l'ACB des de fa diverses temporades.

El conjunt murcià es convertirà doncs diumenge (18:00) en el 83è rival del Girona a la categoria de plata; el 53è en aquesta etapa moderna en què s'hi han afegit també el Getafe i el Reus. L'UCAM?juga els seus partits a La de la Condomina, antic estadi del Reial Múrcia abans d'estrenar la Nueva Condomina. Sota la direcció de l'andalús José María Salmerón, l'UCAM està signant uncomneçament de Lliga més que correcte a Segona A i després d'imposar-se a Vallecas amb un gol de l'ex del Llagostera Jesús Imaz en l'afegit (0-1) ocupa la 15a posició amb 15 punts.

A la plantilla del conjunt murcià hi destaquen uns quants vells coneguts de l'afició del Girona i del Llagostera. El migcentre congoleny Ritchie Kitoko, amb passat al Girona (12-13) i els exjugadors del Llagostera Tito Ortiz, Jesús Imaz i Natalio Lorenzo, són alguns dels seus futbolistes més destacats. Salmerón ha confeccionat un equip farcit de jugadors experimentats a la categoria per tal de mirar de no patir en el debut. Així també destaquen Biel Ribas i Vicente (ex-Numància), Jona (exJaén i Albacete), Juande (exBetis), Collantes (ex-Alcorcón i Palamós entre altres) o l'albanosuís Basha (ex-Saragossa i Ponferradina).