Més d´un i més de dos aficionats van dir el juny del 2014 arran de la miraculosa salvació contra el Deportivo de la Coryunya (3-1) que Pablo Machín es mereixia una estàtua a la ciutat. Qui sap si se li hagués fet si l´equip hagués aconseguit l´ascens a Primera Divisió contra el Lugo o la temporada passada davant l´Osasuna. D´estàtua encara no en té però el que sí que ja té Machín, cada cop més gironí, és una penya oficial amb el seu nom: Penya Pablo Machín. La flamant nova penya va ser inaugurada ahir al vespre al bar Pencil del carrer de la Rutlla davant d´un centenar de persones. No hi va faltar el gran protagonista, un Machín que es va mostrar molt agraït per la iniciativa i va emplaçar els seus seguidors a seguir donant suport a l´equip camí de l´objectiu. També van ser a l´acte de presentació Delfí Geli, Xavi Agustí, Eloi Amagat, Francesc Rebled, Cifuentes i el cos tècnic de Machín.

La nova penya surt a la llum poques setmanes després que Pere Pons inaugurés també la seva a Sant Joan de Mollet. La de Pablo Machín és ja la desena penya oficial d´un club en clara expansió. El president de la penya de l´entrenador, Lluís Serras, va explicar que «per què el seu nom? Ens ho ha posat molt fàcil. Pels seus números i èxits. Més enllà dels resultats obtinguts, el sentiment d´orgull i de fer identificar-se l´afició són molt importants». La nova penya compta amb una trentena de membres.

Machín, satisfet

Pablo Machín va assegurar que «és molt gratificant, i per al Girona és bo que es creïn penyes perquè són la llavor del futur. Estic enormement afalagat que em facin una penya a mi que no tinc cap vincle amb aquesta ciutat, vaig arribar de puntetes i em feu sentir com un més».

Els membres de la penya li van passar un vídeo amb missatges d´amics de Girona i Sòria i excompanys de feina. El moment més impactant per al tècnic va ser quan va arribar per sopresa Enrique Martín Monreal, l´entrenador que li va donar l´alternativa al cos tècnic del Numància. Monreal també va ser el tècnic que va impedir l´any passat l´ascens del Girona amb l´Osasuna.