Va ser un dels últims d'arribar i ho va fer a més a més amb un dèficit físic important perquè durant tot el procés de negociació del seu fitxatge no va poder fer la pretemporada amb normalitat amb el Nàstic. Pablo Martí tampoc coneixia el sistema com els seus companys que ja duien anys, en alguns casos, i més setmanes en d'altres, treballant-hi. A més, el bon rendiment de Juanpe i Ramalho va fer que el valencià hagués de tastar el plàstic de la banqueta més del que li hauria agradat durant les primeres setmanes de competició. Per postres, una inoportuna lesió a Cadis el va tenir fora de combat durant tres setmanes coincidint justament amb el problema a la costella que va patir Juanpe. Això va fer que Machín hagués d'inventar-se Alcaraz a l'eix mentre l'esperava. Finalment, Marí ha arribat. I ho ha fet per quedar-se.

El defensa d'Almussafes ha aprofitat la porta que havia quedat oberta a l'onze titular arran de les lesions de Richy, Mas, Kiko Olivas i Juanpe per entrar-hi amb força amb dos partits a un molt bon nivell. Contra l'UCAM va estrenar-se amb victòria i dissabte contra el Lugo va repetir èxit amb una altra actuació més que correcta. La cara de Marí és una altra als finals dels partits. És titular i l'equip guanya. «No puc demanar més», diu. «Estic molt content i voldria agrair al míster les oportunitats que em dóna», diu.

Tot i els 6 punts de 6 possibles, la seva autoexigència fa que no estigui del tot satisfet. Contra el Lugo, va perdre la marca de Carlos Hernández en l'acció de l'empat del Lugo però després no va deixar intervenir Iriome i va secar Pablo Caballero quan l'argentí va entrar al camp. «Encara he de millorar moltes coses. He d'aportar molt més a l'equip. De mica en mica confio poder-ho fer» deia un Marí que reconeixia que encara s'ha de veure la sevea millor versió. «He d'aprendre moltes coses. El que més em manca és agafar minuts i ritme. Al sistema m'hi he adaptat prou bé però el temps em donarà la tranquil·litat i confiança» assegurava.

Fins fa quinze dies a La Condomina, Marí tan sols havia jugat els partits de Copa Catalunya al Prat (1-4) i contra l'Osca a la Copa del Rei (1-0). En tots dos matxs, Machín va alinear un onze farcit de jugadors poc habituals a la Lliga. Ara, un cop ha entrat a la dinàmica de l'equip en competició regular, Marí confia no sortir-ne i que ben aviat es vegi el central que va reclamar Machín un cop es va conèixer l'abast de la lesió de Richy. La intervenció del Manchester City va dur Marí a Montilivi en una operació de cessió per un any però amb el ferm compromís d'ampliar-la a dos (2018).