El Girona té aquest vespre l'oportunitat de passar una aturada de Nadal als núvols si és capaç de derrotar el Nàstic a Montilivi (20.00). La diferència a la classificació -els gironins són segons i els granes últims- podria fer pensar en un partit aparentment fàcil però de ben segur que no serà així. El Girona ja sap que no s'hi val a badar i que els punts tenen el mateix valor contra el líder que contra el cuer. És per això que Pablo Machín es va afanyar ahir a posar en alerta tothom. «Si ens pensem que ho tindrem una mica més fàcil, ja sortirem perdent al camp», avisava. El sorià, això sí, aposta per sumar tres punts i «marxar de vacances amb els deures fets». En aquest sentit, a Machín no l'amoïna veure com el Llevant s'ha escapat a 7 punts a la classificació. «L'objectiu no és el Llevant; és el Nàstic», deixa ben clar el preparador de Gómara.

Les baixes de Granell -sancionat i lesionat- i d'Alcaraz -sancionat- compliquen una mica el panorama al mig del camp, on el tècnic no té clar si introduir Eloi Amagat o bé tornar a jugar amb dos davanters, ja que Longo torna a estar disponible sense la sanció. Els problemes greus poden ser a la defensa, on Pedro Alcalá arrossega una sobrecàrrega i ahir només va fer una part de la sessió. La seva presència avui en el derbi dependrà les sensacions que tingui el murcià avui. Si no pogués jugar, el seu relleu seria Juanpe. El canari ja té l'alta mèdica i fa uns quants dies que treballa amb el grup després del seu problema a la costella. «Hem de valorar si val la pena que jugui o si esperem i deixem que torni després de Nadal al 100%» , deia Machín que, confia a poder disposar d'Alcalá avui. El que encara en té per uns quants dies més és Kiko Olivas. L'andalús seguirà un tractament específic aquestes festes i Machín espera tenir-lo a punt a finals de mes. Qui té pocs números d'anar convocat avui és Bounou. El marroquí es va clavar una pedra al genoll dimecres a Torremirona i van haver-li de fer 7 punts de sutura. Ahir anava força coix i avui farà una prova per veure si pot, com a mínim, asseure's a la banqueta.

«L'ascens a la mà»

La derrota a Alcorcón no ha frenat la bona trajectòria del Girona aquesta primera volta. Sí que va ser un avís que no hi ha res fàcil i que cal suar per assolir els objectius. En aquest sentit, Machín destacava que el Girona està en el bon camí per a la gran meta. «Han passat força jornades. Som un equip competitiu i tenim opcions de ser als llocs que ens agraden. No sé si el nostre lloc és l'ascens directe, el play-off o lluitar per ser-hi. La realitat és que tenim l'ascens a la nostra mà si som capaços de fer, com a mínim, el mateix que facin els rivals de darrere», assegurava el tècnic. En la mateixa línia, Machín recordava que la línia a seguir està marcada. «Més que la sensació de dir que ho tenim a l'abast, sabem que si igualem la segona volta que vam ser capaços de fer l'any passat tindrem l'objectiu molt a prop».

El Nàstic aquest matí arribarà a Girona amb l'única baixa del sancionat Mossa.