Quan es podia pensar que el miracle de la jornada s'havia exhaurit amb el gol gairebé in extremis de Juanpe que donava els tres punts per al Girona en el seu partit amb el Mallorca, ahir n'hi va haver, i per partida doble, a favor també dels interessos de l'equip de Montilivi. Si ja era bona la victòria de dissabte (la setena consecutiva a l'estadi), més ho va ser encara amb els resultats dels seus immediats perseguidors. Cadis i Getafe, fins ara els únics que semblaven aguantar el ritme dels gironins, eren incapaços de guanyar els seus respectius partits, de manera que el marge que el Girona té respecte al tercer classificat ha passat dels 6 als 8 punts.

La primera alegria va arribar ben aviat, a mitja tarda. El Cadis, que venia de perdre a Getafe, va ser incapaç de guanyar el Reus al Ramón de Carranza. El 0-0 final, tot i que els gaditans van gaudir d'alguna clara ocasió per marcar, manté els andalusos tercers a la classificació, però els deixa amb 41 punts. El Girona, que s'enfila fins als 49, veu com el seu marge s'eixampla fins als 8. El mateix coixí que té respecte el quart classificat, ara el Tenerife, després que el conjunt canari s'apuntés la victòria dissabte passat a casa amb l'Almeria i se sumés al grup de perseguidors dels de Machín.

Un esglaó enrere cau ara el Getafe, equip que ahir va deixar escapar una bona oportunitat per situar-se com a tercer en solitari. Els de Pepe Bordalás van acabar perdent al camp de l'Oviedo. Toché va avançar els asturians ben aviat i Chuli, davanter pretès pels gironins durant el mercat d'hivern, signava l'empat amb un gol als primers compassos de la represa. Jon Erice marcava el 2-1 definitiu als últims minuts. Aquest resultat fa que els madrilenys es quedin amb 40 punts punts i se situïn sisens, per darrere de Cadis, Tenerife i el mateix Oviedo, que ara s'enfila fins la cinquena plaça, amb 41 punts.

Tot i que l'objectiu principal és acabar la Lliga entre els dos primers i pujar a Primera de manera directa, assegurar-se la participació al play-off per si de cas tampoc està de més. En aquest sentit, el Girona pot respirar tranquil. El primer equip situat ara mateix fora de la promoció és el Valladolid d'Isaac Becerra i Jaime Mata. Els castellans van guanyar dissabte al camp de l'UCAM Múrcia (1-3). Són setens i tenen 38 punts. Això significa que el tall del play-off és, un cop enllestida la 26a jornada, a 11 punts. Tot un món.

Si a la part alta hi pot haver bufetades, més n'hi ha en la lluita per no baixar. El Mirandés, proper rival dels gironins, va guanyar a Vallecas (1-2) tot i que segueix en descens i és tercer per la cua, amb 27 punts. 26 en té el Nàstic, penúltim. El cuer és l'Almeria, amb 25. Quart per la cua es manté el Còrdova, que en té 27 i és a un de la permanència. La salvació la marca l'UCAM Múrcia (28).