El president del Girona, Delfí Geli, va «convidar» ahir l'afició a «gaudir» de l'equip ara que s'entra en la recta determinant de la temporada. Instal·lats en zona d'ascens directe des de fa tres mesos i amb el marge més alt (8 punts) que ha tingut mai un segon classificat respecte el tercer des que es va instaurar el play-off, a Montilivi es continua fent servir el tòpic del partit a partit, tot i que és innegable que l'adrenalina puja a mesura que minva la llista de jornades pendents i els resultats continuen allà, inalterablement bons. L'última alegria va ser dissabte al camp del Mirandés (0-2), un resultat que permet al Girona mantenir a ratlla els perseguidors, precisament ara que n'ha de rebre dos (Getafe i Cadis) en les dues properes jornades.

Entre l'afició ahir ja corria que un dels reptes de dissabte (18.00) en la visita dels madrilenys ha de ser omplir el camp o, com a mínim, batre el registre d'assistència d'aquesta temporada, que té la visita del Llevant amb 6.086 espectadors. Geli ahir deia que «no em marco cap xifra, però és clar que volem que vingui com més gent millor. Comencem a jugar partits molt importants, contra rivals directes, i l'equip està fent mèrits perquè l'afició estigui al seu costat». Aquesta temporada s'ha notat un increment en la mitjana d'assistència a Montilivi respecte al curs passat en més de 600 espectadors, però mai s'ha superat encara la barrera dels 6.000. «Com més gent vingui, millor. Estem en un moment il·lusionant i m'agradaria que la gent vingués a gaudir amb el que estem fent», va afegir el president.

El Girona porta una ratxa de set triomfs consecutius a casa (Lugo, Llevant, Nàstic, Còrdova, Sevilla Atlètic, Valladolid i Mallorca), on en tot el 2016 només va perdre un partit, el de l'ascens frustrat a Primera contra l'Osasuna en la final de la promoció (0-1). Aquest curs l'equip de Machín, de moment, no ha cedit cap derrota a l'estadi. En els dos darrers compromisos (Valladolid i Mallorca) ha superat els 5.000 espectadors, tot i jugar en un horari poc còmode a l'hivern (les 20.00).

Delfí Geli té aparcada la calculadora a 15 partits del final. Diu que no li agrada fer números i que no s'ha plantejat quants punts caldran per pujar directe aquesta temporada. Sí que pensa que seran menys que els 82 de fa dues temporades, que van ser insuficients, a pesar de tot, per pujar perquè l'Sporting es va endur el premi gràcies al seu millor gol average general.