Montilivi va viure ahir una tarda que es recordarà a final de temporada. El Girona s'enfrontava a un dels rivals directes per la lluita per l'ascens directe, però l'efectivitat i la seriositat del conjunt de Pablo Machín va servir per golejar el Getafe davant la presència de més de 7.000 aficionats. Les dianes de Kiko Olivas, Borja García i Granell a la primera meitat van deixar el partit vist per sentència amb tota una part encara per disputar-se. La victòria permet als gironins distanciar-se a dotze punts del Getafe a la classificació.

En un inici ambiciós per part dels dos equips, el primer que va buscar marcar diferències va ser el davanter italià Samuele Longo, que després de recuperar una pilota al mig del camp, va estar a punt de sorprende amb un xut des de 40 metres que va sortir fregant el pal.

A mesura que anaven passant els minuts, el Getafe intentava refredar el joc i buscar la inspiració de Jorge Molina en atac. Per contra, Mojica, pel conjunt gironí, s'estava mostrant molt actiu per la banda esquerra de l'atac. Precisament en una falta provocada pel jugador colombià va arribar el primer gol del Girona. Brillant centrada de Granell i Kiko Olivas, entrant com un tractor des del segon pal, rematava amb el cap la pilota al fons de la xarxa. Una jugada d'estratègia perfectament executada i Montilivi que va fer el primer esclat d'alegria de la tarda.

Poc va trigar en arribar el segon clam a l'estadi. Al minut 25, Borja García, amb un magistral xut des de 25 metres, enviava la pilota a l'escaire amb un gran gol que feia posar les mans al cap a tots els aficionats presents a Montilivi. Bordalás, sancionat i que estava mirant el partit des de la graderia, va moure fitxa i ha fet entrar Portillo a la mitja hora de joc.

Des del primer minut Montilivi era una festa i al minut 33 va caure el tercer. Sense digerir encara la bona primera mitja hora de l'equip, en una acció calcada a la primera diana, Kiko Olivas es disposava a rematar a gol quan va ser derribat per un jugador madrileny. Penal transformat amb seguretat per Granell, 3 a 0, un rival gairebé tocat i enfonsat i un Girona pletòric. El panorama a l'estadi era immillorable.

L'equip visitant només tenia presència en atac mitjançant Molina, el jugador amb més qualitat del Getafe, que al minut 40 enviava un xut de cullera per sobre el travesser de la porteria defensada per un René inèdit en el primer temps. Encara abans del descans, Longo no va poder definir un u contra u davant Alberto García, que enviava la pilota a córner.

El primer avís de la represa el va fer Stefan, el jugador del conjunt madrileny que havia entrat al descans, però René va desviar amb una bona estirada un xut que entrava dins la porteria. El ritme de partit era baix en el segon temps, amb un Girona jugant molt bé amb el temps i el Getafe totalment desaparegut sobre el terreny de joc. En atac, però, els de Machín seguien amb una efectivitat envejable. A l'hora de partit, enèsima cavalcada de Mojica per banda que va acabar amb una precisa centrada per Longo, que feia el quart a plaer i provocava la onada i el deliri col·lectiu a Montilivi.

La dolça tarda de l'equip gironí no venia amb cap mena de complicacions, amb un Getafe amb els braços totalment baixats i un Montilivi que no volia que acabés el partit. Els de Pablo Machín estaven fent un rondo al conjunt madrileny i fruit de la relaxació local, Portillo va anotar el gol de l'honor a poc menys d'un quart d'hora pel final. Just després, Longo a punt va estar d'aconseguir la maneta amb un xut que va passar per sobre el travesser.

La festa acabava de completar-se amb la maneta. En una jugada similar a l'anterior, en una nova gran jugada de Mojica per banda, Longo feia el seu segon gol de la tarda després d'aprofitar una aturada d'Alberto a xut de Cristian Herrera. El partit va acabar amb el Girona jugant amb 10 homes ja que Mojica, un dels millors de l'equip de Machín, es retirava del terreny de joc per culpa d'una estrebada muscular, quan tots els tres canvis ja estaven esgotats.

Fitxa tècnica:

Girona: René, Maffeo (Maffeo, min. 73), Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe, Mojica, Pere Pons, Granell (Alcaraz, min. 70), Borja García (Cristian Herrera, min. 75), Longo i Sandaza.

Getafe: Alberto García, Damián, Cata Díaz, Cala, Molinero, Sergio Mora, Lacen, Facundo (Stefan, min. 46), Jorge Molina, Emi Buendía (Chuli, min. 59) i Gustavo (Portillo, min. 29).

Gols: 1-0, min. 18, Kiko Olivas; 2-0, min. 25, Borja García; 3-0, min. 33, Granell (p.); 4-0, min. 61, Longo; 4-1, min. 77, Portillo; 5-1, min. 84, Longo.

Àrbitre: Valdés Aller. Va amonestar amb targeta groga a Maffeo i Alcalá (Girona) i Portillo, Facundo, Sergio Mora, Chuli i Emi Buendía (Getafe).

Estadi: Montilivi. 7.360 espectadors.