El Girona i Alex Menéndez varen arribar ahir a un acord per posar punt final a la disputa legal que mantenien des de l'estiu quan el club de Montilivi, que havia fitxat el lateral asturià per dues temporades, el va deixar sense validesa al detectar-li una lesió preexistent al genoll. Ahir, durant un recés de la vista celebrada al jutjat social número 1 de Girona, el club i el jugador van pactar un acord pel qual es reconeixia que no hi va haver mai relació laboral entre les parts, és a dir que el Girona no el va rescindir, sinó que el contracte no va ser mai efectiu, però, al mateix temps, el club es comprometia a pagar-li a Álex Menéndez «una compensació econòmica per la situació personal viscuda i els danys derivats del procediment».

L'acord va deixar satisfetes a les dues parts, perquè, segons el Girona, es reconeix que el club va actuar dins de la legalitat, anul·lant un contracte dins el termini pertinent de quinze dies per una lesió preexistent, i la compensació econòmica, molt lluny de la fitxa de dues temporades que demanava el jugador, ja era la que se li havia ofert a l'estiu. Per l'altra banda, la del jugador, el mateix Menéndez va mostrar la seva satisfacció a les xarxes socials: «Tornem cap a casa contents. La veritat sempre. Tancant un capítol molt injust per només pensar a tornar a jugar com més aviat millor».

Álex Menéndez va ser la primera aposta de Quique Cárcel per ocupar la posició de carriler esquerre a l'estiu. El titular la temporada passada, Carlos Clerc, havia marxat a l'Osasuna i el Girona va fitxar per dues temporades a l'asturià que venia lliure de l'Sporting de Gjión. Menéndez, però, només es va poder entrenar un dia, matí i tarda, amb els seus nous companys per culpa d'un dolor al genoll. Hores més tard, una ressonància detectava que tenia trencats els lligaments encreuats del genoll. Segons el jugador s'havia lesionat en l'entrenament de la tarda; segons el club ja havia arribat lesionat. El Girona va deixar sense valor el contracte apel·lant a una normativa que dona quinze dies per fer les proves mèdiques després de la signatura del contracte. El jugador, amb el suport de l'AFE, no hi va estar d'acord engegant un procés legal en contra del Girona que es va tancar amb l'acord d'ahir. La posició de carriler ha estat un maldecap per al Girona en la primera part de la temporada. Tot va començar amb Álex Menéndez i la seva lesió; després va arribar Saúl que, sense minuts, va acabar marxant al Mallorca on també va anar a a parar Angeliño, que va ser un vist i no vist. Ara la posició la cobreixen Aday i el colombià Mojica.