El Girona ha encadenat la quarta victòria consecutiva guanyant al camp del Reus, en un partit marcat pels gols de Portu i Sandaza, però també per l'expusió de Rubén Alcaraz, el que ha donat ales als locals al tram final. Querol ha escurçat distàncies al 88 i en l'afegit, Édgar Hernández ha enviat un xut de penal als núvols que hauria suposat l'empat. Al final, 1-2 per als gironins en un derbi molt igualat, que ha guanyat en intensitat a mesura que han anat passant els minuts.

Aday pel lesionat Mojica al carril dret i Ramalho per Kiko Olivas (el central andalús ha caigut a darrera hora de la convocatòria per culpa d'una gastroenteritis) han estat els dos únics canvis que Pablo Machín ha introduït a l'onze. De nou, el sorià ha apostat per asseure a Portu a la banqueta i jugar d'inici amb dos davanters de referència, Sandaza i Longo, prioritzant el joc directe i descuidant una mica un mig del camp molt més poblat per futbolistes del Reus. Natxo González, tècnic local, ha estat més murri donant entrada a Marcos Tébar, el que ha permès als del Baix Camp tenir més el control i la pilota.

Tot i això, ha estat el Girona l'equip més entonat als primers minuts. Ha sortit al camp amb més rauxa, més intensitat, però sense generar massa perill. I això que Sandaza, als quatre minuts, ha enviat una pilota al pal, tot i que l'acció estava invalidada per fora de joc del manxec. Uns instants després, ha estat Àlex Granell el que ha provat fortuna, però el xut del gironí, des de més enllà de l'àrea, ha acabat a les mans del porter Edgar Badia.

A partir d'aquest moment, el Reus ha despertat. Mica en mica, el conjunt local ha anat guanyant terreny, fent-se amb la pilota, però tampoc sense crear ocasions davant René, un espectador més durant els primers 45 minuts. El primer xut amb cara i ulls ha estat d'Atienza, en un llençament de falta que ha acabat amb la pilota a fora. En l'acció anterior, Ramalho ha vist la targeta groga per una entrada a destemps a Jorge Díaz.

Els reusencs, amb més presència al mig del camp, s'han fet amb la possessió; el Girona, sense massa criteri, rifava gairebé cada pilota que li queia als peus. Al 39, ha arribat la primera acció amb cara i ulls dels gironins. Una pilota penjada a l'àrea ha trobat el cap de Ramalho. La rematada de basc ha acabat amb l'esfèrica a mans d'Édgar Badia, molt segur. Longo ha vist la groga per un cop de colze a López Garai en una de les últimes accions destacades abans del descans. Era la millor notícia per als de Machín, una mica desubicats i força estèrils en atac.

Machín, veient que el mig del camp no funcionava, ha decidit donar entrada a Portu, asseient a un Longo que tenia targeta groga. Amb menys presència en atac però més peces a la mitja ha arrencat el Girona el segon acte. El pla li ha funcionat a la perfecció al tècnic sorià, que ha vist com el propi Portu, a passada de Borja, marcava el 0-1 als dos minuts de la represa. El murcià, amb molta sang, freda, s'ha plantat davant d'Édgar Badia i l'ha superat amb un xut ras i col·locat.

Ha sortit amb una marxa més el Girona, que ha tingut el 0-2 al 49. Borja, sense deixat que la pilota toqués el terra, ha engaltat un fort remat ajustat al pal que s'ha trobat amb l'excel·lent intervenció de Badia. El Reus s'ha estirat buscant l'empat i en una acció a camp contrari, Alcalá ha vist la targeta groga. Ha estat la cinquena del murcià aquesta temporada, pel que no podrà jugar el proper diumenge contra el Cadis a Montilivi. Quan més apretaven els reusencs, Borja García ha hagut de deixar el camp, lesionat. El seu lloc l'ha ocupat Rubén Alcaraz.

Natxo González ha decidit posar més pólvora i velocitat al seu atac amb l'entrada de Querol i Carbia. Aquest últim, al 72, ha engaltat un xut que ha sortit desviat a l'esquerra de la porteria de René. El derbi estava elèctric, bonic i amb atacs a banda i banda. A un quart d'hora per al final, tot podia passar. Per si les mosques, Fran Sandaza ha posat punt i final a qualsevol misteri marcant el segon. Una passada llarga de Juanpe l'ha deixat tot sol a l'àrea gran i allà, amb molta sang freda, ha superat el porter local.

En només un parell de minuts, Rubén Alcaraz ha vist dues targetes grogues i al 84, el Girona s'ha quedat amb un home menys. El Reus, a la desesperada, s'ha llançat en tromba a la caça d'algun gol que el tornés a ficar dins del partit i els de Machín, s'han tancat al darrere fent passar els segons del cronòmetre. Tot i això, una excel·lent jugada d'atac dels del Baix Camp ha acabat amb una rematada acrobàtica de Querol que ha sorprès René. Al 88, el marcador s'ha escurçat amb l'1-2.

Ja al temps afegit, Pablo Marí ha comès un innocent penal. Édgar Hernández ha enviat el seu llançament des dels onze metre per damunt del travesser. S'ha salvat el Girona, que ha aguantat com ha pogut els dos últims minuts, salvant tres punts vitals que l'acosten una mica més cap al somni de l'ascens.

Fitxa tècnica:

Reus: Badia, Ángel, Olmo, Atienza, Benito, López Garai (Querol, min. 69), Folch, Marcos Tébar, Guzzo, Jorge Díaz (Fran Carbia, min. 69) i Máyor (Édgar, min. 79).

Girona: René, Maffeo, Ramalho, Alcalá, Juanpe, Aday (Pablo Marí, min. 87), Pere Pons, Granell, Borja García (Rubén Alcaraz, min. 68), Sandaza i Longo (Portu, min. 46).

Gols: 0-1, Portu (min. 47). 0-2, Sandaza (min. 75). 1-2 Querol (min. 88).

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez (comitè andalús). Ha amonestat Atienza (Reus); i també Ramalho, Longo, Alcalá, René (Girona). Ha expulsat Rubén Alcaraz per doble amonestació (min. 84).

Estadi: Municipal de Reus. 4.178 espectadors. Mig miler d'ells, aficionats del Girona.