Natural de Sevilla, del barri de Nervión, Jorge Figueroa Vázquez és un àrbitre de 37 anys que viu la seva cinquena temporada a Segona A i que, com el Girona, persegueix el somni de pujar a Primera. Director gerent d'un centre de formació professional, ahir va cosir l'equip de Montilivi a targetes, provocant, per exemple, que Alcalá veiés la cinquena de manera molt rigorosa i sigui baixa sensible diumenge contra el Cadis. Això per no parlar del penal xiulat en l'afegit a Pablo Marí, la vermella a Alcaraz en un minut, o l'expulsió de Pablo Machín ja amb el partit acabat perquè, segons escrivia a l'acta, «va donar una puntada de peu amb força desmesurada a una ampolla d'aigua que tenia a l'àrea tècnica, en direcció al quart àrbitre, i el contingut li va esquitxar a la cara».

Que el criteri del col·legiat no era el mateix per als dos equips va quedar clar ja a la primera part, amonestant per exemple Longo en una pugna sense més i deixant sense càstig alguna dura entrada del Reus. Al final del partit va acabar mostrant set grogues al Girona (Ramalho, Longo, Alcalá, René, Alcaraz (2) i Sandaza) per només dues als locals (Atienza i Edgar Hernández).

Es dona la circumstància que Figueroa és el mateix àrbitre que la temporada passada va expulsar Lekic a Montilivi per dues grogues en tres minuts contra el Nàstic abans de la mitja hora de joc, i que aquest mateix curs ja havia mostrat dues amonestacions seguides a Alcaraz, en dos minuts, en la visita a Alcorcón, fet que també el va enviar abans d'hora als vestidors. A Santo Domingo, l'àrbitre andalús va xiular un penal a Pablo Marí molt semblant al d'ahir fallat pel Reus en l'afegit, amb el defensa del Girona entrebancant-se. Aquella acció va semblar més clara que la de Reus on, a més, segurament en cas que existís falta podria ser fora de l'àrea. El d'ahir és el quart partit d'aquesta temporada que Figueroa Vázquez xiula al Girona, després del del Mirandés (1-1) a casa, el d'Alcorcón (2-1) i el del Valladolid a l'estadi (2-1). De moment l'equip perd Alcalá i Alcaraz contra el Cadis, Sandaza queda a una groga de la suspensió, i Machín pot perdre's un o dos partits. I contra rivals directíssims a la classificació.