Finalment la rebotida d'ampolla que va fer Pablo Machín al final del partit a l'Estadi Municipal per celebrar la victòria contra el Reus es va quedar amb només un partit de sanció. El Comitè va estimar parcialment les al·legacions del club esvaint els temors que hi havia que el càstig fos de més d'un partit. Això farà que Machín no pugui asseure's a la banqueta diumenge a Montilivi contra el Cadis, però sí que hi serà a Oviedo, d'aquí a quinze dies. Sense Machín, l'encarregat de dirigir l'equip des de l'àrea tècnica serà el seu segon, Jordi Guerrero. No serà una experiència nova per al d'Arbúcies, que ja ha hagut de fer de primer entrenador en tres ocasions sempre amb Machín sancionat. Malgrat que no coneix la victòria (un empat i dues derrotes), Guerrero s'estima més ser optimista i mirar d'allargar al màxim aquesta bona ratxa i aconseguir «per primera vegada, enllaçar cinc victòries consecutives» una fita que «se'ns ha resistit aquests anys)». Per assolir-la, el Girona haurà de superar el Cadis, tercer a la taula de classificació, en un partit de la màxima rivalitat. És per això que, i veient que ja s'han esgotat les entrades des de fa dies, Guerrero vol veure un gran ambient a l'estadi. «Tot l'any la gent ens ha ajudat molt. Ara tenim ganes de veure el camp ple i que Montilivi sigui un Carranza a la gironina».

Avui dia i, malgrat que les comunicacions amb un entrenador sancionat no són permeses, hi ha «mitjans» gràcies als quals Machín, des de la cabina podrà «corregir coses o fer els canvis». «Pot haver-hi un colom missatger que vagi amunt i avall i ens ajudi a prendre decisions en comú», diu Guerrero. A més a més, el fet de tenir ben a prop Omar Harrak -entrenador de porters i encarregat de grabar els partits des de la sobre la tribuna-, farà que Machín «pugui analitzar bé i al moment les jugades». Guerrero assegura que ell és «més tranquil» que Machín i que per tant no es mourà «gaire» per l'àrea tècnica. «Estaré dret ajudant i intentant corregir coses que es puguin veure des de baix», diu.

Tres mals resultats

Els precedents amb Machín sancionat no són de bon record per al Girona. I és que en els tres partits en què no ha estat a la banqueta, l'equip ha sumat només un punt de 9. Machín es va perdre un Girona-Alabès (2014-15) per culpa de l'expulsió la setmana anterior a Saragossa per protestar la segona targeta groga a David Bigas. Contra els bascos, el Girona va marcar el 2-1 al darrer minut però Juli va empatar en l'afegit. La temporada passada el sorià va ser expulsat al camp del Tenerife per queixar-se de la vermella a Javi Álamo i va perdre's els dos següents partits, contra Elx (0-1) i Còrdova (1-2), en el moment més crític del Girona de tota la temporada. «Esperem trencar la ratxa i aconseguir el cinquè triomf seguit que se'ns ha resistit fins ara», destaca. Per a sumar la cinquena victòria seguida -novena consecutiva a casa- , el Girona haurà de vèncer un Cadis que es veu amb cor de lluitar pel segon lloc. «El Cadis és a dalt i ho està fent molt bé. Té jugadors perillosos i són el tercer equip màxim golejador», destaca el preparador arbucienc que, tot i això, recorda que el segon classificat és el Girona. «Estem en una gran dinàmica i som segons per mèrits propis. Ells també han d'estar espantats».

Els arbitratges

Que Guerrero s'assegui diumenge a la banqueta serà per culpa de l'àrbitre Figueroa Vázquez. El col·legiat andalús va expulsar Machín per xutar una ampolla i esquitxar el quart àrbitre en un partit en què va treure de polleguera els jugadors gironins. Per al tècnic selvatà, el factor arbitratge és incontrolable per la qual cosa val més no pensar-hi gaire. «L'ampolla no deixa de ser una simple anècdota amb la mala sort que esquitxa una mica el quart àrbitre. No en parlem mai però el nyic-nyic durant tot el partit va ser constant. No ens va ajudar gaire», detalla. En aquesta línia, Guerrero considera que l'arbitratge «és una part més del joc» i que «s'equivoquen de la mateixa manera que ho fem nosaltres».