Qui sap què hauria passat si Sebas Coris, poc abans del descans, no hagués perdonat el 0-1 (ben resolt a corner per Juan Carlos), o si uns instants després, una triple ocasió de Portu, Borja i Longo tampoc hagués quedat en no-res. La qüestió és que la bona posada en escena del Girona al primer temps no ha servit per a res, perquè a la represa, dues fuetades de Toché han sigut suficients per deixar els tres punts a Oviedo.

L'equip de Machín encaixa la segona derrota consecutiva després de caure diumenge passat a l'estadi davant del Cadis (1-2) i avui pot veure novament reduït el seu marge sobre el conjunt andalús, tercer, als 5 punts, si aquests superen el Tenerife al Carranza (16.00). Per variar, el partit de la setmana que ve contra el Rayo a Montilivi agafa aires de final.

Machín ha deixat a la banqueta Sandaza per jugar amb Longo de punta de referència i tornar a la titularitat Borja García. L'absència de Ramalho, en defensa, l'ha coberta Kiko Olivas, mentre que Coris, com era evident, ha actuat a la banda esquerre, orfe per la sanció d'Aday i la lesió de Mojica. El Girona ha tingut la pilota, ha creat ocasions i, segurament, ha tingut les més clares a la primera part.

La primera, un xut de Borja García que ha llepat el pal; la segona, una acció de Portu sol davant Juan Carlos, que ha endevinat l'intent de vaselina del seu excompany el curs passat a Albacete. L'Oviedo, a la primera part, ha vist com li anul·laven correctament un gol de Toché per fora de joc.

A la recta final dels primers 45 minuts els de Machín han semblat posar una marxa més. Així és com ha arribat la clara acció de Coris, que s'ha quedat sol davant del porter local però aquest ha sigut prou hàbil per enviar el seu xut a corner. Instants després Portu ha tornat a fer lluir Juan Carlos, en una jugada en què ni Longo ni Borja han pogut aprofitar el rebuig.

El partit ha començat a complicar-se quan es duien pocs segons de la represa. Toché, a la sortida d'un corner, ha guanyat el salt a Granell i el seu cop de cap, tou, ha sorprès René, que ha aturat la pilota quan ja havia traspassat la línia de gol. El Girona, que havia fet prou mèrits com per anar-se'n al descans dominant en el marcador, es veia perdent 1-0 en un camp en mal estat per la pluja i un rival a l'alça. El ruixat va continuar abans del quart d'hora de joc de la segona part. Novament Toché, aprofitant una excel·lent pilota servida per Johannesson entre els centrals, superava René per situar un 2-0 que els visitants feia pinta que no serien capaços d'aixecar.

El Girona encara ha tingut temps per errar una nova ocasió clara en botes de Pere Pons. A mida que els minuts han anat avançant, l'equip ho ha provat amb més cor que cap i l'Oviedo, a la contra, podria haver ampliat el seu avantatge. El 2-0 no s'jha mogut i el Girona ha rebut la segona derrota consecutiva. Per primer cop aquesta temporada.

Fitxa tècnica:

Oviedo: Juan Carlos, Costas, Christian, Hector Verdés, Johannesson, Jon Erice (Borja Domínguez, min. 70), Susaeta, Lucas Torró, Linares (Michu, min. 85), Nando (David Rocha, min. 67) i Toché.

Girona: René, Maffeo (Cifuentes, min. 78), Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe, Coris (Sandaza, min. 72), Pere Pons, Granell, Portu (Cristian Herrera, min. 72), Borja García i Longo.

Gols: 1-0, min. 46, Toché; 2-0, min. 54, Toché;

Àrbitre: Alverola Rojas. Ha amonestat el local Borja Domínguez i els visitants Juanpe, Alcalá, Longo, Maffeo i Borja García.

Estadi: Carlos Tartiere. 16.048 espectadors.