Tot i la relliscada d'ara fa dues setmanes contra el Cadis (1-2), el Girona continua sent una autèntica piconadora a casa. Montilivi és un fortí, es perdés o no un partit. Allà, els de Machín ho han guanyat pràcticament tot, sumant 37 punts i convertint-se en el segon millor local de tota la categoria, només superat per l'intractable Llevant (41). Per intentar redreçar el rumb un xic erràtic que els blanc-i-vermells han agafat durant aquests últims dies, ensopegant amb el Cadis i Oviedo a la Lliga, i davant el Nàstic a la Copa Catalunya, els visita a l'estadi el millor rival possible. És cert que a aquestes altures de la temporada i amb tothom jugant-se alguna cosa, guanyar costa més que mai; també que el Rayo s'està jugant la permanència i que disposa d'una plantilla experimentada i amb futbolistes d'una enorme qualitat. Però els números mai menteixen, i aquests diuen que l'ara equip entrenat per Míchel és un dels pitjors de tota la categoria. La balança, si més no en aquest aspecte, partirà de bon inici força desnivellada.

Passades cinc temporades a Primera, una categoria que el club ha tastat en moltes més ocasions, fins i tot arribant a participar en competicions europees, el Rayo no s'ha acabat d'adaptar aquest any a les exigències de la Segona Divisió A. Tot i tenir, sobre el paper, una de les millors plantilles de tota la Lliga (comptar amb futbolistes com Toño, Miku, Manucho, Lass, Trashorras, Baena o Zé Castro, entre d'altres, ho demostra), el cert és que els resultats no han acabat d'arribar i si l'objectiu a l'estiu era lluitar per pujar, ara a Vallecas es pateix per no enfilar cap a la Segona B.

Míchel és el tercer entrenador de la temporada, després que Sandoval, primer, i Baraja, després, no arribessin a funcionar. Part del problema ha estat ser el quart equip que menys gols fa de tota la categoria (29, només per sobre del Còrdova, Alcorcón i Mirandés), però sobretot, que el Rayo no se'n surt a fora. És el pitjor visitant de tota la Lliga, juntament amb l'Almeria. Només ha guanyat 6 punts de 45 a domicili i l'última vegada que va apuntar-se la victòria lluny de Vallecas va ser el 10 de desembre passat, amb un 0-1 al camp del Nàstic. Aquesta ha estat l'únic triomf dels madrilenys com a visitants en tot el curs. La resta, empats a Reus (1-1), Còrdova (1-1) i Sòria (0-0); aquest últim, en la darrera jornada. Si al Rayo li costa marcar en general, el problema s'accentua quan ho ha de fer a fora. Tan sols 8 gols a domicili i en només una ocasió ha estat capaç de veure porteria més d'una vegada: 3-2 a Tenerife. El seu objectiu serà maquillar aquestes xifres a Montilivi, un dels estadis més difícils de tota la competició.