Ningú havia dit que pujar a Primera seria fàcil. Era molt difícil aguantar la velocitat de creuer amb la que navegava el Girona i, tot i que l'afició no ho volgués, era inevitable patir alguna patacada. El problema és que les decepcions, per primer cop aquesta temporada, s'han anat acumulant. Derrotes contra el Cadis (1-2) i l'Oviedo (2-0) a la Lliga, pocs dies abans de quedar-se a les portes de guanyar la Copa Catalunya. Tot i aquests últims mals resultats, són 8 els punts que l'equip manté respecte al tercer classificat; la resta de perseguidors segueixen a una distància considerable. Un mal menor i, a més, cap alarma encesa, si més no pel que fa el vestidor. Les cares llargues de dissabte passat al Nuevo Tartiere s'han traduït en positivisme i tranquil·litat. Són les sensacions que desprèn la plantilla. Es demana a l'entorn que la confiança sigui total i s'assegura que guanyant de nou, començant per demà contra el Rayo, es farà un pas més cap a l'ascens a Primera.

Samuele Longo i Cristian Portugués 'Portu' van ser els dos futbolistes que ahir van traslladar un missatge de calma. No hi ha motius per preocupar-se; s'han perdut dos partits seguits, però en cap cas les sensacions han estat desastroses, sinó tot al contrari. «La confiança és absoluta. L'equip va segon i 8 punts és un coixí bastant gran. A més, hem perdut dos partits però els nostres rivals no han estat superiors», reconeixia Portu. El secundava Longo: «Si haguéssim guanyat tot hauria estat perfecte, però tot i no haver estat així, encara tenim la moral prou alta perquè els altres resultats ens han anat bé. Seguim depenent de nosaltres i a 8 punts». L'italià creu que el Girona va «jugar bé» contra el Cadis i també al camp de l'Oviedo, però admet que la falta de punteria els va condemnar. «Al futbol marca qui més gols guanya. Venim de tenir moltíssimes oportunitats i no les hem transformat. Esperem que contra el Rayo tornin a caure els gols», deia. Tres quarts del mateix del que opinava Portu: «No hem estat gaire efectius i els rivals, sí. Però estem molt tranquils, com abans i amb la mateixa confiança. Les dues derrotes no volen dir res negatiu».

Per al murcià, el «favor» que els va fer el Tenerife guanyant a Cadis els manté a 8 punts, una diferència respecte al tercer «bastant gran». «Som nosaltres els que anem per davant, així que ens hem de preocupar de nosaltres mateixos i la resta que es centrin a anar guanyant partits si ens volen atrapar». Afegia Portu que ni tan sols s'ha parat a pensar quin dels equips que segueixen al Girona li fa més por (Cadis, Tenerife, Oviedo o Getafe). «Els importants som nosaltres. Si fem bé la nostra feina i guanyem partits, seguirem a dalt i ells són els que hauran d'accelerar», apuntava. La primera oportunitat de retrobar-se amb el triomf arribarà demà, contra un Rayo amb l'aigua al coll. «El nostre estadi és un fortí i sempre ho fem bé. Mirarem de guanyar el Rayo, tot i que serà un partit difícil perquè són molt bons i tenen individualitats que cal tenir en compte. Serà complicat, però podem guanyar, n'estic segur», va preveure Longo. «Des d'ara, el Rayo i tots els rivals es jugaran alguna cosa. Costarà guanyar-los, però si fem el nostre joc, estic convençut que les victòries tornaran a caure», ho completava Portu.

La lesió de Longo

Dimecres, l'italià abandonava l'entrenament visiblement coix. Ahir el dolor era menor, caminava amb normalitat i va poder exercitar-se al Wellness, encara que serà avui quan provarà si està del tot recuperat per poder enfrontar-se demà al Rayo.