Rubén Alcaraz, el passat 9 de novembre, era el primer en renovar. Nou contracte fins el 2019 i tots contents. A ell el van seguir Aday Benítez, Borja García i Sebas Coris. La direcció esportiva anava per feina i s'assegurava el gruix de la plantilla pels dos propers anys, com a mínim, però a Quique Cárcel encara li faltava una peça per completar el seu trencaclosques: Kiko Olivas. Més d'un cop se li va posar al damunt de la taula la renovació, però per una cosa o per una altra, l'andalús va decidir esperar. Fins aquesta setmana. El dijous, des de Montilivi s'anunciava que Olivas serà blanc-i-vermell fins el 2019. I de nou, tots contents. El jugador, Cárcel i també el tècnic, Pablo Machín, qui veu com un dels seus pilars (imprescindible la temporada passada i intermitent en aquesta per una lesió) no agafarà la porta de sortida.

Si dijous era l'anunci, ahir arribava la confirmació. Breu roda de premsa, fotografia de rigor i llestos. «Estic molt content i agraït. Per fi ha arribat un dia que feia temps que estava esperant. Segueix on volia, és el club en el que tenia ganes de continuar. Des del primer dia m'hi he sentit molt a gust», declarava el futbolista, qui va explicar per què havia refusat més d'una vegada ampliar la seva vinculació amb el Girona les anteriors vegades que se li havia presentat aquesta proposta. «M'han ofert més d'un cop renovar, no ho negaré, però abans sempre havia demanat més temps perquè volia prioritzar d'altres coses, com ara recuperar-me de la lesió». Un contratemps que el va deixar uns quants mesos fora de combat.

Cárcel també va parlar del tema. De Kiko, un «jugador que feia temps que volíem renovar» i que no ha estampat la seva signatura «fins que no hi ha hagut la millor sintonia entre totes les parts», i també de la resta de futbolistes que durant aquest curs han anat ampliant el seu contracte. «Amb tantes renovacions demostren que el rendiment d'aquesta plantilla és molt bo i que els autèntics protagonistes d'aquesta història són ells».

El tècnic, Machín, també hi va voler dir dir la seva. «La renovació de Kiko Olivas és un premi a la seva trajectòria i veure que el club segueix apostant pel bloc és una mostra de confiança cap a tots aquells jugadors que han portat l'equip fins aquí», va deixar anar, afegint del malagueny que «és un jugador molt utilitzat que ens ha donat molt. Chapeau per part del club».