Aquell color rosa del qual parlava Pablo Machín ara fa uns dies segueix força difuminat. Ha perdut tonalitat. Llueix prou encara, però no fa el mateix goig d'un parell de setmanes enrere. Les derrotes a la Lliga contra el Cadis i l'Oviedo, partits en què es va evidenciar que a l'equip li falta punteria tot i generar un munt d'ocasions, se sumen a la decepció a la Copa Catalunya, perdent als penals la final contra un Nàstic ple de suplents i joves de la Pobla de Mafumet. Les tres últimes decepcions, més pels resultats que no pas pel futbol i les ganes que el Girona ha demostrat, obliguen l'equip a «tornar al camí de les victòries», com demanava o pronosticava ahir el mateix Machín. Serà en l'escenari favorit dels blanc-i-vermells; un Montilivi que manté la condició de fortí tot i perdre-hi fa dues jornades. I que s'omplirà, sempre que la pluja que es preveu que caigui avui a la ciutat no ho impedeixi. Tot plegat, per rebre un Rayo que se la juga. S'ha rentat la cara des de l'arribada de Míchel, mimant més la pilota i jugant potser millor al futbol. Però és innegable que els madrilenys, nefastos lluny de Vallecas (6 punts de 45), necessiten sumar com sigui per fugir d'un descens que tenen només un esglaó per sota.

Més ampli és el coixí que manté el Girona respecte al tercer. Encara que els resultats darrerament no han acompanyat, els de Machín tenen el Cadis encara a 8 punts, pel que volen mantenir o fins i tot ampliar aquesta distància amb una victòria que se'ls resisteix des del 12 de març, quan es va guanyar al camp del Reus (1-2). Tot i perdre els últims partits, la confiança al vestidor continua intacta. «Si seguim com fins ara, serem competitius. I si ho som, serà més fàcil guanyar. Només així ens hem consolidat a la segona posició i ens hem convertit en l'equip més golejador», deia Machín. El tècnic animava els seus a «treure's el mal sabor de boca» dels últims partits «recuperant el camí de les victòries», encara que treia ferro a una possible nova relliscada: «En el pitjor dels casos, seguirem en ascens directe i continuarem sent un equip privilegiat i envejat per la resta», deia.

Per al partit d'avui, tindrà les baixes segures de Richy Álvarez (lesionat), Johan Mojica (no ha fet net i per clàusula contractual no pot jugar) i Jonás Ramalho (encara la recta final de la seva recuperació i «per precaució» quedarà fora de la llista). La resta, estarà a la seva disposició. Fins i tot jugadors com Pere Pons, Alcalá, Juanpe i Longo, que en una «setmana atípica» com aquesta han patit «cops i molèsties».

Machín podria apostar de nou per jugar amb un sol davanter, un esquema que va servir al Girona per signar una gran primera part a Oviedo, tot i la manca de punteria als metres finals. En aquest cas, caldria veure si és Sandaza o Longo l'escollit; l'italià, això sí, s'ha entrenat a mig gas els últims dies per un cop a la cama. Tot i recuperar Aday, sancionat al Nuevo Tartiere, Coris podria repetir a la banda esquerra per la seva bona actuació ara fa set dies. Borja i Portu jugarien per darrere el punta, Granell i Pons al mig i la tripleta de centrals i Maffeo repetirien.