Mentre el Llevant ja ha començat el compte enrere per celebrar l'ascens i els aspirants al play-off van sumant punts per consolidar una de les quatre places de promoció, el Girona s'ha ben encallat. El que semblava una immerescuda derrota contra el Cadis (1-2) i les moltes ocasions desaprofitades a Oviedo (2-0) van convertir-se dissabte, de cop, en un atac d'angoixa quan el Rayo Vallecano es va imposar a Montilivi (1-3). El Girona no va tenir resposta i no va saber contrarestar els madrilenys que, malgrat marcar dos gols d'estratègia, van repassar-los tàcticament. Una desfeta, la tercera consecutiva, que és un seriós avís per a un equip que ha passat en tres setmanes de tenir 11 punts d'avantatge respecte al tercer, a només 6 després de la victòria del Tenerife contra l'Oviedo de diumenge (1-0). L'avantatge és considerable, però la mala dinàmica en què ha entrat l'equip i la doble sortida a Sòria i Tenerife, fa que alguns no les tinguin totes. No és el cas del vestidor, que està convençut que es tracta simplement d'un petit sotrac i que la bona feina feta fins ara permet minimitzar-ne els efectes gràcies a la gran renda de punts que tenien. Sigui com sigui, i amb la visita a Tenerife a l'horitzó, tothom està mentalitzat que diumenge a Sòria no es pot tornar a fallar.

La desfeta contra el Rayo, a banda de rebaixar l'estat d'eufòria en què estava instal·lat l'afició, va impedir també que l'equip batés un nou rècord. L'1-3 va evitar que els de Pablo Machín arribessin a les 10 últimes jornades amb el millor bagatge de punts des que es va tornar a Segona A, el 2008. Aquest rècord continuarà en mans d'uns quants jugadors de l'actual plantilla i de Machín, els quals, ara fa dues campanyes (2014-15), van arribar a aquest tram final amb 59 punts. Com aleshores, el Girona actual és segon a la classificació però, això sí, amb un coixí molt superior al que tenia fa dos anys, que era de només un punt respecte a a l'Sporting (58). Per darrere, a tres punts, venia el Las Palmas (56) i a cinc el Valladolid (54). Disputades les darreres 10 jornades, el Girona sumaria 23 dels últims 30 punts en joc en un tram final gairebé perfecte que va acabar sense premi en l'última jornada.

L'equip actual té força més punts que el de la temporada passada, quan, amb 45, el Girona era 11è a 3 del play-off. Els de Machín tornarien a signar un altre esprint de llibre els últims 10 partits, en què va sumar 21 punts. També ha fet més punts l'actual Girona que el que dirigia Rubi la 12-13. Llavors, l'equip va arribar al tram decisiu amb 54 punts, cinquè, a dos punts del segon, l'Alcorcón. Aquell Girona va sumar 17 punts més i es va haver de conformar amb el quart lloc final.

Machín va aterrar el març del 2014 amb la missió de salvar un equip condemnat al descens. El sorià va aconseguir que el Girona sumés 18 punts en els últims 10 partits i salvés la categoria. Amb 19 punts, el Girona 11-12, de la mà de Salamero, també arreglaria les 32 jornades anteriors en què només n'havia sumat 27.