El Numància, proper rival del Girona a la Lliga, és el setè equip que menys gols fa del campionat. Un handicap que s´ha fet més notori durant aquestes últimes jornades, quan els sorians han trobat a faltar la seva punteria, perdent la posició de privilegi que ostentaven ara fa un parell de mesos, quan fins i tot s´havien atrevit a somiar amb classificar-se per al play-off. Han marcat 34 gols els de Jagoba Arrasate, superant tan sols l´Alcorcón (24), Reus (24), Còrdova (28), Mirandés (29), Mallorca (30) i Almeria (32). El més preocupant, però, és la poca efectivitat que han mostrat en aquestes últimes jornades, quan els ha costat un món trobar la porteria contrària.

La qüestió és que el Numància només ha fet un gol en els últims set partits. Va ser dilluns, a Sevilla i de penal. La diana de Jairo Morillas, amb passat a Montilivi, va permetre trencar una ratxa espantosa dels sorians: feia 652 minuts que no veien porteria. El 12 de febrer, contra el Reus a Los Pajaritos, el propi Jairo marcava als 16 minuts. Aquella va ser l´última victòria d´un equip que fa gairebé dos mesos que no guanya. Des de llavors, la punteria va quedar xopa i no es va marcar ni un gol durant les sis jornades següents: Nàstic (2-0), Cadis (0-3), Saragossa (3-0), Oviedo (0-0), Còrdova (0-0) i Rayo (0-0). Un munt de minuts de sequera i, a més, orfe de victòries. La ratxa es va tallar aquest dilluns. Tampoc va guanyar el Numància (porta set jornades sense fer-ho), però com a mínim el gol va arribar.

Sense Carlos Gutiérrez

El central canari Carlos Gutiérrez, un dels jugadors més utilitzats per Arrasate, no podrà jugar aquest diumenge contra el Girona per acumulació de targetes, com va confirmar ahir el Comitè de Competició.