Al mal temps, bona cara. I més, si és el teu aniversari. Això deuria pensar Pablo Machín. Ahir feia 42 anys i no tenia cap ganes d'espatllar la celebració amb males notícies. Perquè de tenir-ne, en tenia algunes. Juga demà un partit importantíssim a Sòria i ho haurà de fer amb baixes i algun dubte. Per això, quan se li va preguntar per l'estat de la plantilla, com és habitual cada divendres per obrir la roda de premsa, s'ho va prendre amb bon humor. «És una bona pregunta. Això m'agradaria saber a mi!», deixava anar, abans d'explicar qui podrà jugar i qui no contra el Numància. «Hi ha futbolistes que hem cuidat i mimat més del compte, com és habitual a aquestes alçades de la temporada. Confio que tots ells podran arribar. D'altres, el tema és una mica més inquietant i fins demà (avui per al lector) no decidirem». Així obria foc, abans d'individualitzar.

Per començar, va confirmar que Juanpe i Borja García viatjaran. Tots dos no s'han entrenat al cent per cent aquesta setmana, però «arribaran» al partit contra el Numància. També sembla que ho farà Fran Sandaza, tot i que el davanter va acabar el duel amb el Rayo amb males sensacions. «Va acabar tocat i no sabíem si el tindríem per al proper partit. Jo confio que ho podrà fer, encara que també l'hem reservat durant aquests dies». Més dubitatiu es va mostrar quan li va tocar parlar d'Alcalá, tot i que pel que va dir sembla que el de Mazarrón també jugarà. «És dubte i l'hem estat reservant. Fins que no vegi la seva evolució en el temps que queda, no decidirem. Tot i que confio que el podrem tenir».

Dels que segurament hi seran, el que difícilment arribarà: Samuele Longo. L'italià no s'ha entrenat en tota la setmana i ja no va poder enfrontar-se al Rayo tot i estar convocat. Machín admetia que és «difícil» que jugui a Sòria, però tampoc el descartava al cent per cent. «Té un problema a la planta del peu que li genera dolor. Ho estem intentant solucionar canviant-li les plantilles, però la situació és delicada. El més important és el present, però hem de valorar el futur. No podem hipotecar per un partit que el puguem tenir bé a la recta final de la temporada», s'explicava, abans de despatxar el cas amb un «s'ha d'avaluar».

Els que no arribaran segur són Jonás Ramalho i Johan Mojica, com el sorià va confirmar. No és l'escenari idoni, però el tècnic s'encarregava de tranquil·litzar l'entorn. «Amb total seguretat en sortiran onze, que ningú es preocupi. I seran onze futbolistes del tot competitius», deia. Tampoc s'ha «plantejat» convocar més de 18 futbolistes per si de cas, alhora que reconeixia que, si Longo i Sandaza no estan disponibles, les «alternatives més lògiques» per substituir-los són les de «Cristian Herrera i Felipe» i que posar qualsevol altre jugador a dalt seria «fer invents».

Tranquil·litat absoluta

Una setmana més, i amb una altra derrota al sac, Pablo Machín tornava a fer una crida a la calma, recordant que la situació del Girona a la classificació segueix essent ben bona i també «envejada» per la majoria d'equips de la categoria. «El que ens està passant és una situació lògica i humana. Això ens permet adonar-nos que abans ho estàvem fent molt i molt bé, amb onze punts d'avantatge que n'haurien pogut ser més el dia del Cadis. Això és futbol, és una lliga enormement competitiva i no era normal tenir un marge tan ampli. Més per a nosaltres, que som un equip que no està cridat a fer el que està fent el Llevant. Ningú ens ha regalat res i sabem per què estem tan amunt. Confio que seguirem així, en una situació privilegiada, hi ha tranquil·litat absoluta i els jugadors estan convençuts amb el seu treball», va analitzar.

L'agenda de Machín

Machín aprofitarà, i molt, la seva visita a Sòria. No només per saludar familiars, amics i coneguts, sinó també per ser el protagonista d'un parell d'actes que el tindran força ocupat el dilluns, un dia després del partit. Al matí, a les instal·lacions que l'empresa Soria Natural té a Garray, presentarà la tercera edició del Campus que duu el seu nom i que se celebrarà del 9 al 15 de juliol a la localitat de Navaleno. A la tarda, dirigirà una trobada amb tècnics i jugadors del CD Calasanz, el club en què va fer els seus primers passos com a entrenador als anys 1998 i 1999.