La victòria d'ahir a Sòria, combinada amb els empats del Tenerife (53), a Vallecas, i el Cadis (52), a casa contra el Lugo, han permès el Girona (61) augmentar l'avantatge respecte als seus principals perseguidors. Després de tres derrotes seguides, l'equip de Machín ha aconseguit aquesta jornada revertir la situació. Dels sis punts d'avantatge que tenia respecte al Tenerife, tercer, ara ha passat als vuit. Un coixí prou còmode tenint en compte que, precisament, l'equip canari és el proper rival, en un transcendental partit que es jugarà dissabte (18.00) a l'Heliodoro Rodríguez.

Si el marge amb el Tenerife ha crescut dos punts, també ha augmentat aquesta mateixa quantitat sobre el Cadis, passant de set a nou. La mateixa distància que hi ha entre els blanc-i-vermells i l'Oviedo, que ahir va tombar l'UCAM Múrcia.

El Tenerife-Girona de la propera jornada coincidirà amb dos partits també molt complicats per als principals rivals dels gironins. El Cadis juga a Osca, que ve de guanyar a Reus i segueix a un únic punt del play-off. Per la seva banda l'Oviedo va a Lugo. Els gallecs esgotaran els últims cartutxos per intentar acabar entre els sis primers. No perdre a Tenerife seria un magnífic resultat per al Girona, que si guanya té opcions d'ampliar l'avantatge sobre la majoria dels perseguidors.